Final Copa Davis

L'Argentina guanya el punt de dobles i retalla l'avantatge d'Espanya (2-1)

La parella Nalbandian-Schwank s'ha adjudicat el partit de dobles de la final de la Copa Davis (6-4, 6-2 i 6-3 ) i ha donat el primer punt de la final a l'Argentina. Els argentins han trobat una mica d'oposició per part dels espanyols en el primer set però en el segon i en el tercer han mostrat una superioritat insultant. De tota manera, a Espanya, que domina 2-1 la final, només li falta una victòria per adjudicar-se la Copa Davis per cinquena vegada en la seva història. Rafa Nadal en tindrà la primera oportunitat. El seu rival, si no hi ha canvis, serà Del Potro.
Feliciano López i Fernando Verdasco no han pogut tancar la final de la Copa Davis 2011. Després de fer en les semifinals d'aquesta Copa Davis amb França el pitjor partit com a parella, Feliciano López i Fernando Verdasco tenien ganes de reivindicar-se. L'inici del partit ha permès veure, en canvi, una parella espanyola tensa i insegura. Li costava solventar els jocs amb servei en possessió i amb prou feines feien mal a Nalbandián i Schwank en la restada. Els argentins, en canvi, han estat molt ben connectats en tot moment. L'experiència de Nalbandián ha tingut el complement perfecte en la il.lusió i la disciplina de Schwank, a qui s'ha vist confiat i segur en la seva primera final de la Davis. Amb un trencament en el cinquè joc n'han tingut prou per agafar avantatge i apuntar-se el primer set (6-4).

L'Argentina, sempre molt superior

Enlloc de reaccionar, Verdasco i López han comès massa errors no forçats i s'han atabalat en molts punts en el segon acte. Verdasco, empipat i descentrat, ha arribat a colpejar la seva raqueta contra la pista. Era el senyal més obvi de la desesperació espanyola. Dos trencaments molt ràpids de Nalbandián i Schwank han confirmat que el segon set tindria color argentí. Un 4-0 en un breu espai de temps ho deixava tot clar. El set ha quedat tancat per l'Argentina amb un contundent 6-2.
En el tercer set, res ha canviat significativament i l'afició argentina, present a l'estadi de La Cartuja, ha pogut celebrar el primer punt del seu país en aquesta final. Demà, Nadal i Del Potro, els dos números uns, s'enfronten en el primer partit de la jornada. Si guanya el manacorí, caurà la cinquena Davis per a Espanya. Si ho fa Del Potro, hi ha haurà emoció fins el cinquè partit.

NOTÍCIES RELACIONADES