L'Argentina derrota Colòmbia (1-2) després de remuntar amb gols de Messi i Agüero

L'Argentina de Leo Messi respira, després d'imposar-se a Colòmbia per 1-2. Van començar marcant els locals, a través de Pabón, just abans del descans. En la represa, Messi (al minut 60) i el Kun Agüero (al minut 85) van capgirar el marcador i els argentins agafen aire en la lligueta de classificació per al Mundial del 2014.

Més de trenta graus de temperatura, molta humitat i una gespa altíssima sobre la qual la pilota rodava molt poc. Males condicions per jugar a futbol, fins i tot si ets considerat el millor jugador del món. El Colòmbia-Argentina va començar amb molta espessor i amb Messi intentant desencallar el partit amb accions individuals, però sense sort. Fins i tot, més endavant, Messi va veure com l'ex del Sevilla Aquibaldo Mosquera el retallava.

La prudència que va mostrar en tot moment el combinat d'Alejandro Sabella va acabar traint l'espectacle, ja que els colombians es van mostrar molt voluntariosos però, sense Falcao, amb molt poc poder ofensiu. En un escenari així, qualsevol errada pot significar un gol, i és el que va passar al minut 45: xut de falta de Dorlán Pabón i el barcelonista Javier Mascherano desvia la pilota despistant Sergio Romero, una acció que va suposar l'1-0.

A la represa, Leo Messi va tornar a ser un dels primers a crear perill a la porteria colombiana, mentre l'equip de Leonel Álvarez no va renunciar a buscar un segon gol amb les aproximacions de James Rodríguez i Dorlán Pabón. Aquest cop, però, finalment, Messi va poder donar una alegria als seus compatriotes. Al minut 60, obertura de Messi per a Sosa, Ospina no sap aturar la centrada i la Pulga apareix per empatar. El gol, i la presència d'Agüero al camp des de la mitja part, va semblar revitalitzar l'"albiceleste", i Messi es va carregar l'equip a l'esquena, si bé va rebre més plantofades que mai. Zúñiga va fallar una claríssima ocasió per als colombians en un rebot afortunat i la calor semblava que passava factura, però al minut 85, Messi va fabricar el gol de la recuperació: rematada d'Higuaín, refús d'Ospina i diana d'Agüero. L'Argentina va poder sumar la segona victòria al premundial.