Barça

Laporte, Marquinhos i Javi Martínez són les tres opcions del Barça per cobrir la plaça de central

Luis Enrique ja està treballant en la pròxima temporada. El tècnic del Barça ha passat una llista amb el nom de tres centrals que li agradaria incorporar a l'equip

Actualitzat

Independentment del que passi al final de la Lliga, el Barça es reforçarà aquest estiu amb pocs fitxatges, però selectius. La gran prioritat del club és trobar un central que lluiti per ser titular, i gran part dels esforços aniran destinats a cobrir aquest lloc, atesa la dificultat de trobar un jugador que compleixi els requisits que demana el Barça i que, a més, surti a un preu econòmic.

El número 1 en la llista de candidats del Barça per a aquesta plaça és el bascofrancès Aymeric Laporte. El central de l'Athletic actualment està lesionat. Tot i la seva joventut –farà 22 anys a finals de mes-, l'interès del Barça per ell no és nou. De fet, ja va provocar que l'Athletic mogués fitxa l'estiu passat: el va renovar fins al 2019  i li va apujar la clàusula fins als 50 milions d'euros.

El segon en la llista de preferències és un altre vell conegut del "mercato" blaugrana: el brasiler Marquinhos Aoás. El Barça el va voler fitxar fa dues temporades, quan amb només 19 anys ja va destacar a la Roma. Aleshores, però, no va poder competir amb els diners del París Saint-Germain. El Barça vol explotar el fet que, en el club parisenc, Marquinhos -22 anys també d'aquí a 2 setmanes- ha de jugar de lateral dret la majoria de vegades perquè dos compatriotes amb més galons, Thiago Silva i David Luiz, li barren el pas. Les opcions del Barça passen perquè el jugador faci prou pressió per provocar la seva venda.

I el tercer és Javi Martínez, jugador amb més ofici (27 anys) i que en el seu dia també va ser cobejat pel Barça, que va veure com l'estiu del 2012 el Bayern de Munic pagava la clàusula de rescissió de 40 milions d'euros per endur-se'l de l'Athletic. El navarrès pot jugar de central o pivot i té contracte fins al 2021 amb el club bavarès, que no el deixarà marxar si no és posant sobre la taula una quantitat ingent de diners.

André Gomes, l'aposta per al mig del camp

La posició de central és la que el Barça reforçarà de manera prioritària, però no l'única. El club blaugrana també farà un esforç per incorporar un migcampista de brega, però amb talent, com André Gomes. El València va aconseguir la totalitat de la fitxa de l'internacional portuguès, de 22 anys. I Peter Lim, el propietari del club, posarà totes les pegues possibles a la marxa de qui ha identificat com un jugador bàsic per al creixement de l'equip. Tot i que el València li volia posar una clàusula de rescissió prohibitiva, no s'ha arribat mai a aclarir quina quantitat hauria de pagar el club que el vulgui fitxar sense el consentiment del club.  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut