Barça

Laporta no té previst fer cap compareixença pública per l'afer dels espies després de les explicacions d'Oliver

El Barça ha tornat a la feina per preparar el partit d'aquest dissabte al camp del Màlaga. I ho ha fet al marge de la polèmica al voltant del cas d'espionatge a quatre vicepresidents de la junta directiva. De moment, el club no ha previst cap compareixença del president del Barça, Joan Laporta, després que ahir ja va parlar el director general de l'entitat. Joan Oliver va justificar la iniciativa d'espionatge com una "auditoria de seguretat" i va dir també que Laporta no n'estava al corrent. Vint-i-quatre hores després que aquesta informació sortís a la llum pública, no hi ha hagut ni cap dimissió ni cap cessament. Aquest cas ha enrarit l'inici de temporada a Can Barça i també l'ambient de cara a la cursa per les eleccions a la presidència del club que tindran lloc la primavera de l'any que ve.

Actualitzat
El Barça afrontarà la cinquena jornada de Lliga al camp del Màlaga amb el rerefons de l'afer d'espionatge a quatre vicepresidents: Joan Franquesa, Jaume Ferrer, Joan Boix i Rafel Yuste. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, la junta del Barça va resoldre internament la crisi per les investigacions el mes d'abril. Laporta i els quatre vicepresidents implicats es van reunir al restaurant Yashima de la ciutat de Barcelona, i van demanar explicacions al director general, Joan Oliver, que és qui va activar unilateralment les investigacions.

Abans, el vicepresident Joan Franquesa havia demanat una auditoria de seguretat al club per blindar la seva possible candidatura i no per motius de seguretat, com diu la versió oficial. El director general va decidir ampliar la investigació als quatre possibles aspirants, sense consultar-ho al president. En aquesta reunió, quinze dies abans de la final de la Copa del Rei, Jaume Ferrer va demanar explicacions a Joan Laporta i el president li va respondre que no n'estava al cas.

De resultes d'aquesta reunió es va acordar no fer més investigacions unilaterals i que els vicepresidents estiguessin al corrent de la gestió diària de Joan Oliver. El director general no vol parlar d'espionatge sinó de protecció, "una auditoria de seguretat", segons les seves paraules.

Guardiola treu importància a la polèmica

Mentre Joan Laporta guarda silenci, aquest divendres ha estat Pep Guardiola qui ha sortit al pas de la polèmica per garantir que el seu equip no es veurà afectat per res que, com el cas de l'espionatge, vagi més enllà del terreny esportiu.

En aquest sentit, el tècnic blaugrana ha deixat ben clar que la seva prioritat i la dels seus homes serà el Màlaga. Guardiola ha reiterat el respecte i les facilitats amb què el club l'està deixant treballar i que, per tant, no té motius per preocupar-se per una polèmica que, de moment, només sembla sacsejada per la premsa. "Tinc tanta feina", ha dit Guardiola, "que procuro no despistar-me".

Oriol Giralt també se sent espiat

La publicació d'aquest cas ha generat alguns dubtes entres els socis i seguidors del Barça i també ha fet sortir a la llum opinions com la d'Oriol Giralt, el promotor del vot de censura contra Joan Laporta, ara fa poc més d'un any. Giralt ha explicat a Televisió de Catalunya que en aquella època ell també es va sentir espiat i ha criticat que, un cop s'ha descobert el cas, no hi hagi hagut cap dimissió.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut