Barça

Laporta no descarta que Puyol acabi la seva carrera fora del Barça i dóna per feta la renovació de Messi

El president del Barça, Joan Laporta, ha repassat avui l'actualitat blaugrana a "El matí de Catalunya Ràdio", on ha parlat de diferents aspectes, tant socials com esportius. Ha avançat que ben aviat es renovarà Messi, però ha deixat entreveure que Puyol podria decidir provar sort en altres lligues. Laporta també ha valorat unes paraules de Jorge Valdano, el director general del Reial Madrid, que lamentava l'actitud catalanista del Barça. També ha dit que en cap cas han regalat Eto'o, tal com havia insinuat Mourinho. Sobre el tema de no renovar Pep Guardiola, ho justifica dient que és perquè aquesta temporada és any d'eleccions.

Actualitzat
La renovació de Puyol, complicada

Carles Puyol acaba contracte al final d'aquesta temporada, però ha ordenat paralitzar qualsevol negociació per a la seva renovació. La possibilitat de jugar a Itàlia o a Anglaterra sempre ha atret el capità blaugrana. A l'estiu tindrà 32 anys i ja no és un fix per a Guardiola al centre de la defensa. Una edat i una situació esportiva que poden provocar la seva sortida. El club el vol renovar, però comença a assumir que potser no serà possible.

"Cas Guardiola"

Joan Laporta entén que l'entrenador blaugrana, Pep Guardiola, així com el seu ajudant, Tito Vilanova, estiguin condicionats a renovar els seus contractes a causa de les eleccions que se celebraran el 2010 per escollir president i junta directiva a l'entitat catalana. Laporta ha assenyalat que existeix una "sintonia boníssima" amb l'entrenador i que aquest és "encantador en el tracte" i, per tant, manté que no hi ha cap inconvenient personal perquè Guardiola accepti la renovació que se li ha plantejat des del Barcelona, ja que el compromís del preparador s'acaba el 30 de juny que ve. "El fet que hi hagi eleccions l'any que ve els té condicionats. Qualsevol assessor li hauria dit que renovés i que aprofités el moment, però en lloc d'aprofitar-se'n, vol madurar-ho. És un home perfeccionista i s'ha trobat gent al seu costat que treballa molt", ha argumentat.

Esports o política?

Laporta ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio, on ha assegurat que li hauria agradat votar en el referèndum que es va realitzar a la localitat d'Arenys de Munt, municipi on es va sotmetre a votació si Catalunya havia de ser o no independent. El president del Barça ha animat altres localitats catalanes a seguir els passos d'Arenys de Munt, perquè interpreta que és una forma de "promoure la consciència nacional".

Laporta entén que existeix "una línia molt fina" entre diferenciar la seva actuació com a ciutadà i com a president del Barça, en recordar que va assistir sense complexos divendres a la manifestació a favor de la independència, que va transcórrer pels carrers de Barcelona i on el mandatari barcelonista va ser un dels portadors de la pancarta principal. "Vaig notar l'afecte de la gent. Em vaig arribar a emocionar perquè em donaven la gràcies", ha afegit Laporta, que ha tornat a carregar contra aquells que, en el terreny esportiu, busquen l'enfrontament i erosionar-lo. Tot i això, ha llançat un gest de complicitat cap als seus crítics i ha dit que la cosa "ha sortit tan bé" que no té cap "rancúnia" cap a ningú. "El missatge ara és que el millor encara ha d'arribar, si seguim treballant així", ha subratllat.

Del Madrid


Del Madrid, ha recordat que, pels diners que ha gastat l'entitat que presideix Florentino Pérez en el reforç de Cristiano Ronaldo, "nosaltres n'hem fitxat quatre", i ha insistit que els models dels dos equips no tenen res a veure. "Hem donat beneficis sistemàticament, tenim capacitat d'inversió i hem reduït el deute", ha argumentat.

D'altra banda, ha carregat contra el director esportiu del Madrid, Jorge Valdano, quan aquest va declarar fa unes setmanes que el Barcelona mirava cap a dins de Catalunya, mentre que el Madrid ho fa a la resta del món. "És molt trist que Valdano no hagi entès res, amb el temps que fa que viu aquí. Això diu molt dels polítics que governen l'estat plurinacional", ha apuntat Laporta, que ha recordat que el Barça més catalanista de la història "sigui el més universal", en subratllar la quantitat de seguidors que té el conjunt blaugrana per tot el món.

Soriano participarà en les properes eleccions


L'exvicepresident del Barça Ferran Soriano també ha passat per Catalunya Ràdio i ha confirmat que participarà en les futures eleccions a la presidència, tot i que encara no sap si encapçalarà alguna candidatura. A més, ha dit que el Barça no ha de servir per fer política.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut