Joan Laporta ha explicat a Catalunya Ràdio com se sent ara que la lustícia li ha tornat a donar la raó (@maticatradio)
Barça

Laporta i Sala-i-Martín defensen la seva gestió i acusen l'actual junta del Barça de "mentir per perjudicar-los"

L'expresident del Barça i el responsable dels comptes que van provocar l'acció de responsabilitat s'expliquen a Catalunya Ràdio i a TV3, ara que la justícia els ha tornat a donar la raó

Actualitzat

El dia després que l'Audiència Provincial confirmés la sentència del Jutjat de Primera instància i exonerés, per segona vegada, Joan Laporta, i la seva Junta per l'Acció de Responsabilitat, l'expresident del FC Barcelona ha parlat als micròfons de Catalunya Ràdio i després, a les càmeres de TV3, per valorar que la Justícia torni a fallar al seu favor per una mateixa causa.

Fidel al seu estil directe habitual, Joan Laporta ha tret pit de la seva gestió els anys que va ser al capdavant del Barça i que tantes vegades ha estat qüestionada: "Hem demostrat que la nostra gestió va donar beneficis. Hi va haver una alteració dels nostres comptes. Estem molt contents. No s'hauria entès que després de 7 anys això hagués quedat amb un pacte."

Tot i que la tempesta judicial va començar durant el mandat de Sandro Rosell, Joan Laporta recorda que l'actual Junta Directiva del Barça ha heredat el conflicte, l'ha mantingut viu i, a més, contraataca qüestionant la seva gestió: "Després de les seves mentides, si tinguessin dignitat haurien de plegar. Que no vinguin amb 'mandangues'. Aquesta directiva té segrestat el club en la mentida."

En un pla més esportiu, l'expresident del Barça també ha tingut unes paraules per dir la seva sobre el possible successor de Luis Enrique a la banqueta: "Valverde, Eusebio o Laudrup compleixen els requisits per ser bons entrenadors. Voldria un entrenador que continuï el que es va inventar el Barça com a art i continuar fent història."

En el terreny personal, Joan Laporta confessa que no té previst, a curt termini, tornar-se a presentar a la Presidencia del FC Barcelona, però tampoc tanca la porta en un futur més llunyà.

Xavier Sala-Martín també diu la seva

El company, amic i també membre de la Junta de Joan Laporta, Xavier Sala-Martín, ha estat un dels noms marcats en el serial judicial de l'Acció de Responsabilitat i és que els comptes que tant de soroll han generat en els tribunals i en els mitjans de comunicació van sortir de les seves mans. Ara, que també ha estat exonerat, Sala-Martín no amaga la satisfacció que sent per la sentència de l'Audiència Provincial: "Sandro Rosell em va culpar a mi de les pèrdues provocades per ell. En un país normal, el jutge l'hauria enviat al manicomi. Quan una persona entra al meu despatx vestit de Napoleó no em poso a discutir sobre la batalla de Waterloo. El Sandro és una persona que té molt de rancor i va anar a fer mal".

Xavier Sala-Martín, seguint la línia de Joan Laporta, també acusa l'equip de Josep Maria Bartomeu d'un interès especial en manipular els seus comptes per perjudicar-lo: "L'actual junta del Barça va reformular els comptes de manera que la suma de tots els guanys i pèrdues sumessin pèrdues".

En els moments més difícils, Sala-Martín recorda que els va sortir un aliat de luxe i amb un pes molt potent en la institució blaugrana: "L'única persona que ens va defensar va ser Pep Guardiola".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut