Barça

Laporta: "El pacte del cas Neymar és indigne i deixa el Barça marcat per sempre"

L'expresident del FC Barcelona ha aprofitat els micròfons de Catalunya Ràdio per deixar clara la seva profunda discrepància amb l'actual junta del club. I ho ha fet amb la seva contundència habitual, especialment pel que fa al cas Neymar

Actualitzat

L'expresident del FC Barcelona Joan Laporta, en una entrevista al programa "El suplement d'estiu" de Catalunya Ràdio, ha tornat a carregar contra l'actual junta directiva del club blaugrana al voltant de tres temes principals: l'acord per tancar el cas Neymar, l'extensió del contracte de patrocini amb Qatar Airways per una temporada més i el judici contra Leo Messi.

L'exdiputat troba inacceptable el "pacte sinistre" que l'actual junta ha fet "amb la fiscalia i l'advocacia de l'estat per evitar ser condemnats" en el cas del fitxatge del davanter brasiler. Laporta ha afegit: "Són molt ràpids arribant a acords quan es tracta de delictes que els afecten a ells directament."

Segons ell, és "un pacte que condemna el Barça per un delicte que no ha comès i obliga el club a pagar uns diners perquè els senyors Bartomeu i Rosell quedin alliberats de la seva culpa. És indigne i deixa el club marcat per sempre."

Qatar Airways

Respecte a l'acord amb l'aerolínia àrab, Laporta ha dit que "és una mentida més que han estat dient. En campanya electoral van dir que signarien un patrocinador per més de 60 milions, que ja ens semblava poc aleshores (...). És una crítica directa a aquest acord. Per ells deu ser una ganga, i a més estan negociant a la baixa."

L'expresident blaugrana troba una ombra de sospita en aquest afer. Segons ell, "estan pagant menys al Barça del que li correspon segons el meu criteri i el de molta gent entesa d'aquest sector, i resulta que alguns directius han tingut i tenen negocis amb Qatar".

Conspiració contra Messi

En el cas del judici contra Leo Messi i el seu pare per delictes fiscals, l'advocat ha estat rotund: "El club no ha estat a l'alçada del millor jugador del món. Ens trobem que la junta directiva, el president, no l'acompanyen quan ha hagut d'anar a declarar."

Laporta creu que darrere del cas hi ha una conspiració: "És molt respectable el que digui la justícia, però el cert és que Messi paga impostos, i n'ha pagat molts. Hi ha una estratègia molt clara per part de determinats poders perquè Leo deixi de ser jugador del Barça."

Passivitat en Can Rigal

Preguntat pel procediment judicial que obliga el FC Barcelona a pagar 47 milions d'euros per desfer la venda d'uns terrenys de Can Rigal, duta a terme l'any 2005 sota la seva presidència, Laporta ha defensat la netedat de l'operació acusant els seus successors de passivitat i negligència.

L'expresident ha tornat a veure una ombra de sospita en aquest tema, per la relació entre directius i "l'empresa que ha guanyat 12 milions d'euros sense fer res (va pagar 35 pels terrenys en el seu dia). O bé són molt ineptes, o aquí hi ha hagut una passivitat voluntària".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut