Barça

Laporta diu que entrega a Rosell "el millor Barça de la història" i preveu un traspàs de poder plàcid

El president del Barça, Joan Laporta, va fer aquest dilluns a la tarda la primera roda de premsa després de la nit d'eleccions que ha situat Sandro Rosell com a guanyador. L'encara màxim mandatari blaugrana va felicitar l'exvicepresident per la victòria i preveu un traspàs de poder plàcid. Tot i això, considera que la candidatura guanyadora posarà en perill el model actual del club, centrat en les figures de Guardiola, Begiristain i Joan Oliver. Laporta també va justificar els mals resultats de Jaume Ferrer pels reiterats canvis dels candidats continuistes.

Actualitzat
L'encara president del FC Barcelona va assegurar que el vencedor de les eleccions presidencials rebrà com a llegat per als seus sis anys de mandat "el millor Barça de la història". "Rosell serà el president del millor Barça i em tindrà per tot el que ell vulgui. No molestaré. I si em requereix perquè aporti alguna cosa, aportaré el que pugui", va subratllar davant els mitjans, després de la reunió de la comissió delegada que va presidir. Va emplaçar el nou president barcelonista que lluiti per la "unitat del barcelonisme", "té una gran oportunitat per aconseguir-ho, perquè quan vam guanyar el 2003 es va produir un canvi i hi va haver persones que es van quedar al marge d'aquest canvi. Ell, durant aquests anys, s'ha anat treballant alguns sectors que no eren pel canvi i ell pot incorporar-los a partir d'ara", va indicar Laporta, en al·lusió a sectors del barcelonisme i mediàtics que han estat molt crítics.

Laporta va garantir que no farà oposició ni posarà "pals a les rodes", propòsit que va emplaçar a seguir a tots els barcelonistes. "La meva missió ara és ajudar. Faré tot el possible per no perjudicar el president del Barcelona", va assegurar. El president sortint va dir que complirà amb l'agenda que té, encara que va avançar que té previst reunir-se amb Rosell.

Fitxatges

Joan Laporta va assegurar que es viu una "calma tensa" respecte al fitxatge de Cesc Fàbregas i va reconèixer que li agradaria tancar la contractació, encara que per un preu raonable. Això no obstant, Laporta va afirmar que aquesta setmana es reunirà amb el president electe de l'entitat, Sandro Rosell, per posar-lo al dia de l'estat de la qüestió de totes les operacions, tant en el cas de Cesc com en el de Touré Yaya, qui és més que possible que abandoni el club a final d'aquesta temporada. "L'Arsenal sap del nostre interès. A més, és una incorporació que vol el tècnic i el secretari tècnic. Existeix una calma tensa per l'interès que hi ha per la nostra part. Quan abans es desbloquegi, millor. Però hem d'actuar amb lògica", va assegurar. "Sóc optimista perquè el jugador ens ha fet ser optimistes i que estiguem confiats. Però depenem de l'Arsenal", va assegurar Laporta.

Laporta va dir que aviat es reunirà amb Rosell per posar-lo al dia. A més, va dir que no està preocupat per la demanda que presentarà Rosell, l'1 de juliol, en què considera que Laporta va mentir quan va dir que li havia proposat traspassar Ronaldinho al Chelsea i embutxacar-se'n una presumpta comissió.

Un altre dels aspectes que continua defensant Joan Laporta és la presidència d'honor de Johan Cruyff, després que Rosell hagi avançat que si el soci demana que es voti, se sotmetrà a referèndum el seu nomenament. "Cruyff reuneix les condicions per ser el president d'honor. Tampoc en el seu moment no es va debatre si el Papa (Joan Pau II) havia de ser soci del club", va comparar. El Barcelona celebrarà una nova reunió de la comissió delegada el 21 de juny, i el 28 se celebrarà l'última reunió de la junta directiva, en la qual es tancaran els comptes amb un superàvit d'uns 25 milions d'euros, després d'haver pressupostat al setembre 405 milions de facturació.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut