Actualitat blaugrana

Laporta diu que el Barça ha de continuar treballant amb humilitat per repetir els èxits

El president del Barça, Joan Laporta, ha parlat aquest dimarts a la nit sobre l'actualitat i el futur del Barça en una entrevista a TV3. El màxim mandatari barcelonista ha demanat perdó pel caos produït durant la venda de les entrades per a la final de París. Laporta també ha reconegut que l'equip necessita un nou davanter de garanties per suplir Henrik Larsson. Laporta també ha reconegut que per poder repetir els èxits d'aquesta temporada s'ha de continuar treballant amb humilitat.

Joan Laporta ha estat el protagonista del programa especial "Barça campió" que TV3 ha emès aquest dimarts a la nit. El president blaugrana ha fet un repàs de la millor temporada del club i també dels seus tres anys a la presidència.


En referència a una notícia d'aquesta mateixa tarda en què el Tribunal Català de l'Esport ha decidit admetre a tràmit la demanda presentada per un soci del FC Barcelona contra el president de l'entitat i tota la seva junta directiva per una suposada infracció dels estatuts del club en no haver convocat les eleccions aquest any, Laporta ha defensat que el mandat acaba el 2007 i que les eleccions es preveuen per la primavera d'aquell any. El president ha dit que continuaran en aquesta línia sempre que un tribunal no els obligui a avançar-les. Malgrat tot, Laporta ha dit que són iniciatives totalment legítimes per part dels socis de l'entitat.


Pel que fa als tres títols que el Barça ha guanyat aquesta temporada, Supercopa, Lliga i Lliga de Campions, Laporta s'ha mostrat molt satisfet i ha volgut agrair el suport de l'afició que en tot moment els ha donat suport, i també ha tingut paraules d'agraïment per a persones com Alejandro Echevarría, Johan Cruyff i altres persones que han sabut aconsellar la junta directiva.


Laporta també ha reconegut que els títols no els poden pujar al cap i que han de continuar treballant amb humilitat per poder seguir en aquesta línia i que els èxits es puguin repetir d'ara endavant. Els grans artífexs d'aquests èxits són dels jugadors. I és que segons el president del Barça, la plantilla té una gran qualitat futbolística, però també n'ha defensat la qualitat humana.


Durant els 30 minuts que s'ha allargat l'entrevista també hi ha hagut temps de repassar els mals moments que ha viscut com a president. Sense cap mena de dubte destaca les amenaces de mort que va rebre durant la lluita per allunyar els aficionats violents del Camp Nou. En aquest apartat Laporta ha admès que quan les amenaces van arribar a la seva família ho van passar molt malament.


L'autocrítica també ha estat present en les declaracions del president del Barça. Laporta ha reconegut que han comès errors i que seguiran cometent-ne, tot i que aquests els ajuden a millorar. Un exemple ha estat en les entrades de la final de la Lliga de Campions. Laporta ha defensat la gestió de la seva junta directiva, però ha reconegut que s'hauria pogut fer millor.


En el camp esportiu el president no ha volgut donar noms i ha dit que estan treballant per trobar els substituts de Larsson en la posició de davanter i la de Ten Cate, segon entrenador. Laporta ha dit que no pensen fer cap fitxatge mediàtic, ja que els jugadors ja s'hi tornen quan arriben al Barça.