Albert ventura ha estat decisiu a l'últim quart (EFE)
Albert Ventura, en una imatge d'arxiu (EFE)

L'aparició d'Albert Ventura a l'últim quart és clau en el triomf del FIATC Joventut davant el Fuenlabrada (79-66)

Després de patir durant tot el matx, la presència en pista d'Albert Ventura, Albert Miralles i Natxo Llovet a l'últim quart ha donat a la Penya la solidesa i energia necessàries per guanyar el matx

Daniel AlentoActualitzat

El FIATC Joventut ha guanyat el Montakit Fuenlabrada per 79 a 66, tot i les 20 pilotes que han perdut. La conjunció de 3 jugadors del planter a l'últim quart com Albert Ventura (8 punts, 7 rebots), Albert Miralles (8 punts, 9 rebots) i Natxo Llovet (5 punts, 6 rebots) li ha donat a l'equip el caràcter indispensable per sentenciar un rival que fins llavors havia plantat cara. Els madrilenys han anotat els 4 primers punts del matx, però un parcial de 12 a 0 ha posat la Penya al capdavant. Els badalonins feien patir el seu rival amb els seus triples, però no l'han doblegat. El primer quart ha acabat 20 a 18.

En el segon quart Ousmane Drame (10 punts) ha comès la tercera falta i Goran Suton (12 punts, 9 rebots) la segona. Això ha obligat Salva Maldonado a donar minuts al jove Zoran Nikolic. Amb Demond Mallet (15 punts) en pista, els verd-i-negres han marxat de 5 punts. Sergi Vidal (11 punts, 3 assistències) també ha aparegut per mantenir el lideratge dels seus en el marcador al descans, 39 a 35.

El tercer quart s'ha obert amb un parcial de 2 a 12 després de 3 pilotes perdudes pel Joventut. Vidal ha tornat a sortir al rescat amb un triple i tir lliure addicional. Quatre punts consecutius de Drame han posat els badalonins amunt en el marcador, 51 a 49. L'equip havia salvat el primer "match ball", però Suton ja duia 4 faltes. Poc després Drame també feia la quarta. El període ha acabat 55 a 53.

En l'últim quart una falta antiesportiva de Ricardo Uriz sobre Brandon Paul (7 punts, 1 de 8 en tirs de camp) ha donat una mica d'aire a la Penya, tot i que l'aler ha fallat el triple en la possessió addicional. Un triple i un 2+1 d'un Albert Ventura decisiu ho han compensat, 65 a 56. Un altre 2+1, ara d'Albert Miralles a 4 minuts del final (68-56), ha estat definitiu. Mallet, amb dues cistelles des de la línia de 6,75, ha rematat la feina. Un altre triple, ara de Suton, ha tancat el matx.