Muntanya

"Langtang", pel·lícula de Kilian Jornet, guardonada al prestigiós festival BANFF

El muntanyista català rep el reconeixement per "Langtang", on explica la seva experiència al Nepal després del terratrèmol que va patir el país

Marc BéjarActualitzat

Kilian Jornet segueix acumulant reconeixements per la seva trajectòria a la muntanya. Aquest cop, però, el premi li ha arribat des d'un àmbit poc habitual. "Langtang", la tercera pel·lícula del seu projecte "Summits of my life", ha estat guardonada pel jurat del festival de cinema de muntanya BANFF. Es tracta d'un dels més prestigiosos del món, amb produccions que tenen com a eix conductor el muntanyisme i la natura.

En el film, Jornet explica el viatge que va fer amb el seu equip al Nepal pocs dies després del terratrèmol que va afectar el país a l'abril del 2015 i que va deixar més de set mil víctimes. Amb aquesta producció, gravada a mà, feta amb pocs recursos i amb una escassa planificació, l'esportista sabadellenc ensenya la situació de Langtang. A més, amb la recaptació de la pel·lícula, va ajudar a la reconstrucció de 116 cases a la zona afectada. 

El festival canadenc ha valorat la capacitat de l'obra per transmetre sensacions. Amb el seu projecte, Kilian Jornet intenta mostrar els rècords d'ascens i descens d'algunes de les muntanyes més emblemàtiques del món. De moment, ha aconseguit superar els reptes del Montblanc, el Cerví, el Denali i l'Aconcagua.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut