Ciclisme

Landis fa bons els pronòstics i desbanca Pereiro del liderat del Tour

El nord-americà Floyd Landis és el virtual guanyador del Tour de França. Landis ha aprofitat la seva superioritat contra el crono per desbancar del primer lloc de la classificació general el gallec Óscar Pereiro. El corredor del Caisse d'Epargne, però, s'ha defensat amb coratge i ha cedit menys temps del que era de preveure. La diferència final entre Pereiro i Landis ha estat d'un minut i 29 segons a la conclusió dels 57 quilòmetres de què constava l'etapa entre Le Creusot i Montceau-les-Mines. Per tant, Landis aconseguirà el triomf al Tour per tan sols 59 segons de diferència sobre Pereiro, que ocuparà un molt meritori segon lloc al podi de París.

Actualitzat

El guanyador de la contrarellotge ha estat l'ucraïnès Serhi Hontxar, que ha invertit 1 hora, 7 minuts i 45 segons a completar el trajecte. En segona posició ha arribat l'alemany Andreas Klöden, que partia amb poques opcions d'assolir un lloc en el podi final de París.

El corredor del T-Mobile ha cedit 41 segons respecte a Hontxar i ha aprofitat la nefasta contrarellotge de Carlos Sastre, el fins avui segon classificat a la general, per pujar fins al tercer graó del podi.

El corredor espanyol del CSC serà finalment quart, després que a la crono ha perdut 4 minuts i 42 segons respecte a Hontxar i 4 minuts i 2 segons respecte a Klöden, a qui avantatjava en 2 minuts i 17 segons.

Pereiro: "El segon lloc té gust a glòria"

Malgrat haver perdut el mallot groc en l'últim suspir del Tour, Óscar Pereiro s'ha mostrat molt satisfet pel segon lloc aconseguit. "El segon lloc té gust a glòria i cal saber valorar-lo", ha dit el ciclista del Caisse d'Epargne.

El gallec assegura estar "molt content" amb el resultat final i assegura que un lloc de privilegi com el segon graó del podi en un Tour de França "és increïble".

L'italià Cunego, millor jove

Pel que fa a la resta de classificacions del Tour, cal destacar que el mallot blanc, destinat al millor jove de la ronda, ha estat finalment per a l'italià Damiano Cunego, que ha avantatjat de només 36 segons l'alemany Markus Fothen. El primer espanyol en aquesta classificació ha estat David de la Fuente, quart, a 1 hora, 35 minuts i 39 segons de Cunego.

Precisament De la Fuente ha ocupat una posició destacada en una altra de les classificacions del Tour, la de millor escalador. De la Fuente ha estat finalment tercer, per darrere de Floyd Landis i del danès Michael Rasmussen, que s'ha endut el triomf final.

Pel que fa al mallot verd de la regularitat, l'australià Robbie McEwen n'ha estat el guanyador, per davant de l'alemany Erik Zabel. Per conjunts, el millor equip ha estat el T-Mobile, per davant del CSC i del Rabobank.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut