Futbol Internacional

L'Amèrica retira l'himne del seu Centenari per la seva semblança amb el del Sevilla

Les celebracions pel centenari del club mexicà s'han vist alterades per la polèmica al voltant del seu nou himne i les similituds amb el d'un altre club centenari, el Sevilla
L'actuació del grup Matute  a la celebració del Centenari de l'Amèrica (Youtube)

L'actuació del grup Matute a la celebració del Centenari de l'Amèrica (Youtube)

L'Amèrica no farà servir més l'himne que va tancar la festa del seu centenari després de la polèmica per la seva gran semblança amb l'himne del Centenari del Sevilla, compost pel Arrebato. El club mexicà, en un comunicat, assenyala que va encarregar l'obra musical a Jorge d'Alessio, qui els va presentar la peça  al descans del partit commemoratiu de l'ocasió, el 15 d'octubre, poc abans de la seva primera interpretació a càrrec del seu grup, Matute.

L'Amèrica, tot i defensar que la cançó és una peça original, reconeix que ha provocat malestar i per això no la tornarà a fer servir més. El club també es renta les mans "de qualsevol responsabilitat relacionada amb la creació de l'obra". En un comunicat a les xarxes socials, D'Alessio ha defensat la seva feina explicant que "no hi ha mutilació, còpia, modificació, o el mal anomenat plagi, ni a la lletra ni a al música".

 

Sigui o no sigui plagi, la similitud entre les dues peces és molt gran. Aquí les teniu perquè jutjeu vosaltres mateixos.