Ueli Steck
Ueli Steck, en una imatge durant un acte promocional, l'any 2016 (Reuters)
Alpinisme

L'alpinista Ueli Steck mor a l'Himàlia mentre preparava un nou rècord d'escalada a l'Everest

El cos de l'anomenat "Swiss Machine" ha estat recuperat al camp 1 després que va tenir un accident al Nuptse

Actualitzat

L'alpinista Ueli Steck ha aparegut mort aquest diumenge a l'Himàlaia, al camp 1 de l'Everest. Un grup de rescat ha trobat el cos sense vida del suís, de 40 anys, que, segons una primera hipòtesi, va tenir un accident mentre escalava el Nuptse sense protecció i va caure baixant un pendent gelat a gran velocitat. Les autoritats nepaleses han informat que ja s'està traslladant el cos de l'anomenat "Swiss Machine" a Katmandú.

Kilian Jornet, amb qui va compartir diverses sortides a la muntanya, ha publicat en el seu facebook aquest record>

Steck era un dels alpinistes més famosos del món i tenia una gran reputació gràcies als més de vint rècords que va aconseguir des del 2003 pel que fa a l'escalada en solitari, en velocitat o sense oxigen, el descobriment de noves rutes en alguns dels cims més importants, així com vies d'escalada lliure. També, ell mateix, va participar en nombroses operacions de rescat per recuperar els cossos d'altres companys accidentats, com en els casos d' Iñaki Ochoa de Olza, Alex Lowe i David Bridges.

Actualment, era a l'Himàlaia per preparar-se per fer la ruta més difícil de l'Everest, el corredor Hornbein, amb el xerpa Tenjing. Steck pretenia fer un nou rècord de velocitat i sense oxigen en aquest ascens.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut