Imatge d'arxiu del futbol base de l'Espanyol (www.rcdespanyol.com)
Imatge d'arxiu del futbol base de l'Espanyol (www.rcdespanyol.com)
Espanyol

L'Aleví B, l'equip femení del futbol base de l'Espanyol que competeix en categoria masculina

Era tan gran la seva superioritat en la categoria femenina que per trobar la competitivitat necessària per seguir progressant han saltat a la categoria masculina

Actualitzat

L'Espanyol presenta aquesta tarda a l'Estadi de Cornellà-El Prat el futbol base del club i el futbol femení. Són 12 equips de futbol base masculí, amb uns 200 nens. I de futbol femení hi ha vuit equips, amb un centenar de noies. D'entre tot els equips, però, en destaca un, l'Aleví femení B, tan superior a la resta de rivals que ha hagut de demanar el canvi a la categoria masculina.

Són nenes que tenen entre 8 i 11 anys. Les entrena des de fa tres anys el Marc Parra, barceloní de 22 anys. La singularitat és que s'han trobat amb una generació de nenes de molta qualitat. Tanta ha estat la superioritat que han guanyat tots els partits amb golejades d'escàndol, la més gran 18 a 0. En cinc partits, havien marcat 50 gols i només n'havien encaixat quatre. La falta de competitivitat va portar els tècnics i la direcció esportiva a demanar el canvi a la categoria masculina. La Federació hi ha donat el vist-i-plau.

L'Aleví femení B competeix des de fa deu dies en la tercera divisió masculina dels alevins, un fet sense precedents en la història de l'Espanyol. De moment ja han jugat tres partits. 1 victòria i dues derrotes és el balanç. Més enllà de competir, i dels resultats, el seu tècnic té clar que el més important és la formació i l'aprenentatge.

No és l'únic cas d'un equip femení que demana competir a la categoria masculina. El més famós va ser el de l'AEM Lleida, que es va proclamar campió de la Lliga Segona Infantil Masculina.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut