Olimpisme

L'alcaldessa de Roma retira el seu suport a la candidatura olímpica de la capital italiana per organitzar els Jocs del 2024

Virginia Raggi, alcaldessa de Roma, ha anunciat en roda de premsa que el seu consistori no vol els Jocs del 2024. I ho fet després de no acudir a una reunió que tenia concertada amb el president del Comitè Olímpic Italià.
Virginia Raggi, alcaldessa de Roma, durant la roda de premsa (Reuters)

Virginia Raggi, alcaldessa de Roma, durant la roda de premsa (Reuters)

L'alcaldessa de Roma, Virginia Raggi, creu que seria "irresponsable" que la ciutat presentés la seva candidatura per organitzar els Jocs Olímpics del 2024. La representant del "Moviment 5 Estrelles" ha fet aquestes declaracions després de deixar plantat el president del Comitè Olímpic Italià, Giovanni Malagó.

Malago i el president del Comitè Paralímpic, Luca Pancalli, han arribat a l'Ajuntament de la capital italiana a les 14:15 per assistir a la reunió que tenien concertada amb Raggi per analitzar el projecte dels futurs Jocs de Roma. L'alcaldessa, però, ha enviat a la cita el seu cap de comunicació. Després d'esperar-la mitja hora, Malago i Pancalli han decidit marxar.

En una roda de premsa posterior Virginia Raggi ha anunciat la retirada del suport municipal a la candidatura de la seva ciutat per organitzar els Jocs Olímpics del 2024. "És irresponsable dir si a aquesta candidatura", ha afirmat l'alcaldessa que també ha recordat que Roma encara està pagant els deutes dels Jocs del 1960.

El "Moviment 5 Estrelles" ja es va mostrar contrari durant la campanya electoral que la capital italiana tornés a acollir uns Jocs. La seva cap de llista, Raggi, ha aclarit que "no tenim res en contra de l'esport, però no ens agraden les Olimpíades del totxo".

Sense el suport de l'ajuntament de la ciutat, les possibilitats d'èxit de Roma són nul·les tot i el recolzament del govern italià que presideix Matteo Renzi. Les altres aspirants a organitzar els Jocs del 2024 son París, Los Angeles i Budapest. El terminni de presentació de les candidatures s'acaba el 7 d'octubre.

El Comitè Olímpic Italià no ha encaixat gens bé l'anunci de l'alcaldessa de Roma. Giovanni Malagó, indignat, ha enumerat les errades de Virginia Raggi a la seva roda de premsa, quan ha afirmat per exemple que la candidatura olímpica de Madrid no tenia el suport del seu alcalde per demanar que "no parlin del que no saben" i queixar-se que "no hi ha una raó de veritat perquè no s'organitzin els Jocs".