L'Alabès tomba el Celta i serà el rival del Barça en una final inèdita de Copa (1-0)

Un solitari gol d'Edgar en el minut 82 ha desfet la igualada i ha donat una històrica classificació al conjunt de Mauricio Pellegrino, que disputarà la primera final de Copa de la seva història

David CarballoActualitzat

L'Alabès serà el rival del Barça en una final inèdita de la Copa del Rei. Els bascos han eliminat el Celta després d'imposar-se en el partit de tornada a Mendizorrotza per 1 a 0. Un solitari gol d'Edgar en el minut 82 ha desfet la igualada i ha donat una històrica classificació al conjunt de Mauricio Pellegrino, que disputarà la primera final de Copa de la seva història.

En un duel marcat pel respecte i la por a perdre, el Celta ha tingut la primera ocasió clara per avançar-se en el marcador amb un xut de Iago Aspas que Pacheco ha desviat a córner. La resposta local ha estat una falta d'Ibai desviada per poc, i Aspas, amb una vaselina per sobre del travesser, ha tornat a crear perill.

En la represa, l'Alabès ha cregut més en les seves possibilitats i ha atacat amb més fe davant d'un Celta incapaç de dominar el partit. L'empat a zero portava l'eliminatòria a la pròrroga, però, a vuit minuts del final, Edgar, que acabava d'entrar, ha estat l'heroi fent el gol de la victòria local. Encara quedava temps, però el Celta no ha trobat el gol que li hagués donat l'accés a la final.

Amb el xiulet final, l'eufòria s'ha desfermat a Mendizorrotza per celebrar la fita d'un Alabès que ha passat de jugar a Segona la temporada passada a classificar-se per a la final de la Copa del Rei. Precisament aquest dissabte, els vitorians rebran la visita del Barça en partit de lliga en una avantsala del duel que es repetirà el 27 de maig.