L'Akasvayu no té problemes per superar el Granada (70-88) i seguir l'estela del Barça

L'Akasvayu té la sort de guanyar a fora tot el que perd a Fontajau i aquest dissabte, l'equip gironí s'ha refet de la derrota patida a casa contra el Tau guanyant àmpliament el Granada per 70-88. Els de Pesic han trencat el partit amb un festival anotador en el tercer quart que els ha permès encarar els últims deu minuts amb un avantatge folgat. Amb la victòria, els gironins segueixen els passos del Barça i es mantenen en la quarta plaça empatats amb els blaugranes, tercers.

Els catalans han sortit molt adormits i a excepció del 0-2 inicial, mai han anat per davant en el marcador. El Granada semblava no patir l’absència de Brochardt i ha començat a funcionar en bloc, ofegant les individualitats de l’Akasvayu fins a mantenir nou punts d’avantatge (21-12). Una tímida reacció dels gironins ha permès arribar al final del primer quart només cinc punts per sota (21-16).
En el segon període és quan l’Akasvayu s’ha ficat en el partit. Dos triples gairebé consecutius de Salenga i San Emeterio han aconseguit capgirar el marcador i dos llançaments més des de la llarga distància de McDonald (31-37) han obert la porta a una gran remuntada.

El tercer quart ha resultat decisiu. Un parcial de 0-10 ha trencat la fèrria defensa dels andalusos i ha esperonat els de Pesic. Liderats per McDonald (21 punts) i Sada (13), els catalans han començat a imposar el seu ritme. Fins al punt que s’han permès el luxe d’encaixar un parcial de 7-0 en contra i veure com el Granada entrava de nou al partit. Aleshores, Marinovic, San Emeterio i els avui omnipresents Sada i McDonald han pressionat de nou amb un parcial de 0-12 per deixar clar que l’Akasvayu no renunciava tan fàcilment al partit.

Amb l’avantatge que els donava el 51-67 amb el qual s’ha arribat a l’últim quart, els de Girona no han tingut problemes per sentenciar el partit. El Granada ha quedat tocat pels 30 punts encaixats en el tercer període i ha abaixat els braços. Així, l’Akasvayu ha ampliat la diferència, que s’ha mogut pels 20 punts amunt, fins al 70-88 definitiu.