L'Akasvayu Girona perdona i suma la segona derrota consecutiva contra el Pamesa a la pròrroga (79-77)

L'Akasvayu Girona ha perdonat i ha acabat sumant la segona derrota consecutiva contra el Pamesa a València (79-77). Els gironins no han sabut conservar mai l'avantatge amb què se situaven al principi de cada període i han vist com se'ls escapava un partit que tenien gairebé a la butxaca. L'ex del Ricoh Manresa Albert Oliver ha estat clau per al Pamesa i, a més, ha aconseguit superar els 1.500 punts a l'ACB. A l'Akasvayu, Thornton ha debutat amb l'equip, recuperat de la lesió, però no ha fet cap punt.

Els de Pesic han jugat dos primers quarts calcats, cometent els mateixos errors en el tram final de període i permetent als valencians capgirar dues vegades el resultat. Els gironins han començat bé sobre el parquet, ben situats i posant-se ràpid per davant en el marcador amb una màxima diferència de sis punts, tant en els primers deu minuts com en els segons. L'error repetit ha vingut cada cop que els visitants han agafat aquesta renda i s'han relaxat en benefici del Pamesa, que tot i fallar bastant en el llançament s'ha beneficiat d'un grapat de rebots ofensius, onze en total per només un que ha capturat l'Akasvayu, i de les pilotes perdudes dels gironins, onze per només set de recuperades.

Amb un guió que s'ha repetit, doncs, en el primer i segon quart, el Pamesa ha aconseguit capgirar cada vegada l'avantatge inicial del període que havia agafat l'Akasvayu, i els de Katsikaris han marxat al descans amb un punt d'avantatge (37-36), després d'un parcial de 15-17 més fluix que el final del primer quart, que havia acabat amb 22-19. Per part de l'Akasvayu, Marinovic, amb 13 punts, i per part del Pamesa, Timinskas, amb 10, han estat els millors.

L'Akasvayu ha donat sensacions d'haver après la lliçó en la segona meitat del partit o almenys ho ha semblat en el tercer quart, davant un pobre Pamesa sense idees i que no ha fet un bon joc, ja que ha continuat fallant moltíssim. Un exemple són els només 7 triples transformats de 29 intents. Els gironins han assolit el màxim avantatge del partit amb 9 punts (41-50), després d'una cistella de McDonald. Quan semblava que el Pamesa es tornava a acostar amb un triple d'Albert Oliver (56-58), els gironins han anotat un parcial de 0-5 que els ha permès tornar-se a escapar. Per cert, l'exjugador del Ricoh Manresa ha superat els 1.500 punts a l'ACB. Oliver ha estat clau, perquè en el darrer període ha aconseguit tornar a capgirar el resultat amb un altre llançament des dels 6,25 (67-65), a tres minuts per al final.

Els dos minuts finals han estat d'infart, amb un empat constant en el marcador que ha enviat els dos equips a la pròrroga (69-69). Així se li ha complicat el partit, a l'Akasvayu, un matx que tenia pràcticament a la butxaca.La igualtat ha estat també una constant en la pròrroga, que s'ha trencat amb una cistella d'Albert Oliver, després que McDonald fallés un llançament. El Pamesa ha estat més encertat en els següents tirs lliures decisius i s'ha endut la victòria (79-77).

De res ha servit a l'Akasvayu que Marinovic fos el màxim anotador del partit amb 20 punts, tenint en compte que els millors del Pamesa han estat Avdalovic i Albert Oliver, amb 17 i 16 punts, respectivament. El tècnic grec Fotis Katsikaris es presenta com a revulsiu al Pamesa, després de sumar la seva segona victòria consecutiva des que és a la banqueta.

Thornton debuta

Thornton ha debutat amb l'Akasvayu Girona, després que s'hagi recuperat de l'operació al genoll a què es va sotmetre a l'estiu, i que l'ha mantingut apartat de les pistes tot aquest temps. El nord-americà ha estat gairebé deu minuts sobre el parquet i no ha fet cap punt.