Dol al ciclisme

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú decreta tres dies de dol per la mort d'Isaac Gálvez

Entre avui i demà arribarà el cos d'Isaac Gálvez, el ciclista català mort en accident quan competia en una prova de pista a Bèlgica. La fiscalia de Gant ha autoritzat, avui, la repatriació del cadàver i podria desembargar també, en les pròximes hores, les imatges de l'accident, que encara no s'han vist. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, on va néixer Gálvez, ha decretat tres dies de dol.

Actualitzat

L'última imatge d'Isaac Gálvez amb vida és al costat de Joan Llaneras, tots dos amb el mallot de campions del món. La fiscalia belga ha acabat la investigació sobre els fets que van provocar la seva mort del ciclista, que han estat qualificats d'accident involuntari, sense cap responsabilitat per part de ningú. Gálvez es va enganxar amb el belga Dimitri de Fauw, amb tan mala fortuna que va topar amb el pit contra la tanca superior de la pista, quan anava a més de 50 quilòmetres per hora. La seva mort va ser gairebé instantània.

Acabats els tràmits i l'autòpsia del corredor, s'ha començat a fer els passos per repatriar el cadàver, que podria ser avui mateix o, com a molt, demà. Encara no se sap, doncs, quan es farà el funeral. De moment, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la població d'on era Isaac Gálvez, ha decretat tres dies de dol.

La mort d'Isaac Gálvez ha provocat una gran consternació a Vilanova, on era considerat un autèntic ídol, tant pels seus èxits a la pista com per les seves actuacions a la carretera, on rivalitzava amb els millors esprínters del món.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut