Tagliafico fa anys que és indiscutible al lateral esquerre de l'Ajax (EFE)

L'Ajax torna a la Champions amb una convincent victòria contra l'AEK d'Atenes (3-0)

Els holandesos, després de quatre anys d'absència, s'han imposat sense problemes als grecs amb dos gols de Tagliafico i un de Van de Beek

Josep CochActualitzat

L'Ajax ha tornat a la Lliga de Campions després de quatre temporades. I ho ha fet de la millor manera, imposant-se per 3 a 0 a l'AEK d'Atenes. El Johan Cruyff Arena ha tornat a gaudir de valent del millor futbol del continent, després que els d'Amsterdam es classifiquessin per a la fase de grups en superar tres rondes. El migcampista Frenkie De Jong, seguit de prop per la secretaria tècnica del Barça, ha jugat de central i ha acabat veient una targeta groga.

La primera part ha estat pobra i sense cap ocasió digna de menció. Domini infructuós dels holandesos, que ha tingut la possessió de la pilota, però sense crear ocasions. Només la mobilitat del marroquí Hakim Ziyech ha general alguna cosa en la vessant ofensiva.

Molt diferent ha estat la segona meitat. L'Ajax ha sortit molt concentrat i només ha necessitat uns quants segons per començar a decantar el partit del seu costat. L'argentí Nicolás Alejandro Tagliafico ha rebut una assistència des de la banda dreta de David Neres i ha batut el porter grec Vasilios Barkas. El gol ha esperonat els neerlandesos, alhora que ha deixat molt tocat l'AEK, que ha vist com tota l'estratègia que havien preparat en el descans se n'havia anat en orris.

A partir d'aquell instant, el partit s'ha convertit en un monòleg de l'Ajax. Tagliafico hauria pogut sentenciar si Barkas no hagués fet l'aturada del partit traient una mà impossible. Era el minut 57. En el 70 ha estat Ziyech qui ha provat sort, però s'ha tornat a trobar a un encertat Barkas. La sentència ha arribat pocs minuts després, en el 77. Una combinació entre Ziyech i Tadic ha finalitzat amb una excel·lent rematada de Van de Beek que ha portat la bogeria a les graderies del Johan Cruyff Arena. Però encara quedava per veure un gol, el segon de Tagliafico, en el minut 89. Un gol, però, que ha tingut un important component de sort, ja que l'objectiu de l'argentí era fer una centrada. L'impacte amb la tíbia, però, s'ha enverinat i la pilota s'ha acabat introduint a la porteria visitant, mentre que a les graderies la festa ja era imparable després del 3 a 0.

El Hoffenheim empata a Donetsk (2-2)

El debutant Hoffenheim ha arrencat un empat al camp del Xakhtar Donetsk. L'equip de Julian Nagelsman, que amb 31 anys s'ha convertit en l'entrenador més jove de la història de la Champions, s'ha avançat amb un gol matiner de Florian Grillitsch en el minut 6 però Ismaily, en el 27, ha fet la igualada. Els visitants s'han tornat a posar per davant en el marcador amb una diana de Nordtveit abans del descans i de nou el Xakhtar ha estat capaç d'igualar per mitjà de Maycon en el 81.