Els jugadors de l'Ajax celebren un dels gols de la victòria contra el Lió (Reuters)
Lliga Europa

L'Ajax goleja un Lió imprecís i fa un pas de gegant per tornar a una final europea 21 anys després (4-1)

En duel trepidant i sense treva, el conjunt holandès ha fet un homenatge al cruyffisme amb un futbol descarat i ofensiu que ha superat clarament un Lió massa imprecís

David CarballoActualitzat

L'Ajax ha fet un pas de gegant per tornar a disputar una final europea, una fita que no aconsegueix des del 1996. El conjunt holandès ha golejat l'Olympique de Lió per 4 a 1 en el partit d'anada de les semifinals de la Lliga Europa, disputat a l'Amsterdam Arena. En duel trepidant i sense treva, l'Ajax ha fet un homenatge al cruyffisme amb un futbol descarat i ofensiu que ha superat clarament un Lió massa imprecís.

Després d'uns primers 20 minuts de tempteig, l'Ajax s'ha avançat en el 25 amb un gol de Traoré, que ha pentinat una centrada de Ziyech. A partir d'aquí, el conjunt holandès ha passat per sobre del seu rival i en el minut 34, Kasper Dolberg ha fet el segon amb un xut creuat després d'una nova errada defensiva dels francesos.

Fins al descans, el domini de l'Ajax ha estat insistent i Lopes ha evitat el tercer de Younes amb una aturada providencial. En l'inici de la represa, l'equip d'Amsterdam ha fet més gran l'escletxa amb el 3-0 obra de Younes, que ha batut la porteria francesa tot i els intents a la desesperada d'un dels centrals del Lió per treure la pilota.

L'Olympique ha intentat reaccionar i ha avisat amb una bona ocasió de Fekir que ha trobat resposta en Onana.  I, en el minut 66, el Lió ha reduït distàncies amb un gol de Valbuena, que ha aprofitat un mal refús per marcar amb un bon xut creuat.  L'alegria li ha durat ben poc als visitants, ja que, en el minut 71, de nou Traoré ha fet el quart de l'Ajax rematant la centrada de la mort de Ziyech.

Fins al xiulet final, l'Ajax, que ha acabat jugant amb un equip de 20,3 anys de mitjana amb l'entrada de Justin Kluivert, ha seguit atacant en una oda al futbol ofensiu i encara hauria pogut aconseguir un resultat més contundent per afrontar la tornada davant un Lió superat en totes les línies.