Jesús Tomillero ha portat el seu cas al Parlament Europeu
Futbol

L'agressió a un àrbitre gai a Cadis arriba al Parlament Europeu

Jesús Tomillero denuncia amenaces i insults homòfobs mentre xiulava un partit de cadets

Actualitzat

Albert Elfa, el corresponsal de Catalunya Ràdio a Bèlgica, ha pogut parlar amb Jesús Tomillero, l'àrbitre que va rebre amenaces i insults homòfobs mentre xiulava un partit de cadets. Després d'esmentar els fets a l'acta del partit va rebre pressions perquè no ho denunciés, cosa que no va arronsar Tomillero i, amb el suport de diverses entitats, va notificar a la fiscalia tot el què va passar, el cas ara és en mans de la justícia espanyola.

Convidat per l'eurodiputat del PP, Santiago Fisas, Jesús Tomillero porta l'afer al Parlament Europeu per denunciar-ho i explicar què li va passar, després de xiular un fora de joc, la reacció d'aficionats i membres del cos tècnic d'un dels equips va ser molt violenta, fet que el va obligar a refugiar-se al vestidor, on li van propinar tota mena d'insults deliberadament homòfobs i van llençar pedres contra la porta.

Tomillero també ha denunciat que quan va exposar els fets a la Federació Andalusa li van contestar que el millor que podia fer era callar o que si no s'exposava a una sanció de sis mesos. Des del grup d'Eurodiputats que ha aconseguit portar el cas de Tomillero al Parlament Europeu esperen que es faci una declaració escrita en contra de l'homofòbia en el món de l'esport, demanen que es prohibeixi l'accés als estadis dels responsables d'actituds violentes o discriminatòries i que es creï un registre europeu amb els noms d'aquestes persones per eradicar aquesta mena de comportaments a les graderies dels estadis de tota la Unió Europea.

Anar al contingut