Dopatge

L'Agència Francesa de Lluita contra el Dopatge farà un 20% menys de controls el 2017 a causa de les retallades

Per culpa d'una retallada pressupostari del 9%, l'organisme públic francès veurà afectat el seu pla de treball en la persecució del dopatge
Ramon Anglada
L'AFLD haurà de disminuir els seus controls un 20% (Reuters)

L'AFLD haurà de disminuir els seus controls un 20% (Reuters)

L'Agència Francesa de Lluita contra el Dopatge (AFLD), organisme públic independent finançat per l'Estat, ha anunciat aquest dilluns que el 2017 reduïrà en un 20% els seus controls per culpa d'una retallada pressupostària del 9%. L'AFLD ha explicat que dels 8,5 milions d'euros inicialment previstos en els seus pressupostos, només 7,8 milions seran "efectivament" injectats de cara a l'any 2017.

Tal i com ha detallat el president de l'organisme, Bruno Genevois, el finançament és "insuficient" i per això el nombre de controls contra el dopatge es reduirà un 20%. Segons el mateix Genevois, aquestes retallades "generen inquietud" per mantenir "un nivell d'acció satisfactori" en tres vessants: continuar amb l'acreditació de l'agència internacional contra el dopatge del laboratori Châtenay-Malabry de París, desenvolupar capacitats científiques i posar en marxa una política de controls "qualitativa i disuassiva".