L'AFLD haurà de disminuir els seus controls un 20% (Reuters)
L'AFLD haurà de disminuir els seus controls un 20% (Reuters)
Dopatge

L'Agència Francesa de Lluita contra el Dopatge farà un 20% menys de controls el 2017 a causa de les retallades

Per culpa d'una retallada pressupostari del 9%, l'organisme públic francès veurà afectat el seu pla de treball en la persecució del dopatge

Ramon AngladaActualitzat

L'Agència Francesa de Lluita contra el Dopatge (AFLD), organisme públic independent finançat per l'Estat, ha anunciat aquest dilluns que el 2017 reduïrà en un 20% els seus controls per culpa d'una retallada pressupostària del 9%. L'AFLD ha explicat que dels 8,5 milions d'euros inicialment previstos en els seus pressupostos, només 7,8 milions seran "efectivament" injectats de cara a l'any 2017.

Tal i com ha detallat el president de l'organisme, Bruno Genevois, el finançament és "insuficient" i per això el nombre de controls contra el dopatge es reduirà un 20%. Segons el mateix Genevois, aquestes retallades "generen inquietud" per mantenir "un nivell d'acció satisfactori" en tres vessants: continuar amb l'acreditació de l'agència internacional contra el dopatge del laboratori Châtenay-Malabry de París, desenvolupar capacitats científiques i posar en marxa una política de controls "qualitativa i disuassiva".

Anar al contingut