Ciclisme

L'Agència Antidòping dels EUA envia a l'UCI l'informe defintiu amb les proves del dòping d'Armstrong

L'Agència Antidòping dels Estats Units acusa Lance Armstrong de dopar-se. La Usada ha enviat aquest dimecres a la Unió Ciclista Internacional un informe demolidor contra el nord-americà i el seu equip. Al llarg de mil pàgines farcides de testimonis molt directes, s'evidencien els mètodes utilitzats per Armstrong i l'US Postal per millorar il·legalment el seu rendiment. Ara, l'UCI haurà de decidir si retira a Armstrong els set Tours de França.

Actualitzat
L'Agència Antidòping dels Estats Units acusa Lance Armstrong de dopar-se. La Usada ha enviat aquest dimecres a la Unió Ciclista Internacional un informe demolidor contra el nord-americà i el seu equip. Al llarg de mil pàgines farcides de testimonis molt directes, s'evidencien els mètodes utilitzats per Armstrong i l'US Postal per millorar il·legalment el seu rendiment.

L'informe, de 1.000 pàgines, conté 26 testimonis, entre ells 11 companys d'Armstrong a l'US Postal entre l'any 1998 i el 2004. La conclusió és demolidora. L'Agència Antidòping dels Estats Units assegura que l'equip del set cops guanyador del Tour va córrer, paraules textuals, amb el més sofisticat, professionalitzat i exitós programa de dopatge que mai s'ha vist a l'esport.

Testimonis de pes com Floyd Landis, desposseït de la seva victòria al Tour del 2006 per dopatge, Hincapie i Leipheimer, tots dos encara en actiu, corroboren aquesta conclusió.

L'informe detalla amb precisió els moviments efectuats per l'US Postal. Pagaments, correus electrònics, dades científiques i, fins i tot, resultats de laboratori que demostren l'ús, la possessió i la distribució de substàncies dopants per part de l'equip ciclista. Armstrong, segons la Usada, ho tenia tot sota control i la seva trama se sustentava en tres potes: el dòping, com evitar ser detectat i assegurar el silenci dels ciclistes.

Amb l'informe sobre la taula, la Unió Ciclista Internacional, l'Agència Mundial del Dòping i la Corporació Mundial de Triatló hauràn de decidir què fan amb Armstrong. Els Tours del nord-americà estan en perill, ja que l'UCI haurà de decidir si retira a Armstrong els seus set Tours de França.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut