Lliga de Campions

L'afició del Barça embogeix amb la classificació per a la final de la Champions

Milers d'aficionats del Barça s'han concentrat a la font de Canaletes del passeig de les Rambles per celebrar el pas a la final de la Lliga de Campions de l'equip blaugrana després d'eliminar el Chelsea a Stamford Bridge. Els aficionats han fet sonar els clàxons dels cotxes que conduïen per tota la ciutat i s'han llançat coets i petards per celebrar el gol marcat per Andrés Iniesta en el minut 47 de la segona part del partit i que ha permès al Barça passar a la final. També s'han concentrat aficionats culers a diferents ciutats de Catalunya com Girona, Lleida i Tarragona, entre d'altres.

Actualitzat
Londres, París... Roma

Berna 1961, Sevilla 1986, Londres 1992, Atenes 1994, París 2006 i ara Roma 2009. El Barcelona ha viatjat a algunes de les principals ciutats europees a la recerca del títol més cobejat a les competicions de clubs: el de la Copa d'Europa. Fins ara, el conjunt blaugrana només ha pogut alçar dues vegades la "Copa de les Orelles". Berna, Sevilla i Atenes són tres ciutats de mal record en l'imaginari culer. Londres i París, com una segona lluna de mel. A la capital italiana, i contra el Manchester United, el Barça intentarà aconseguir el 50 per cent d'efectivitat en les finals de la màxima competició continental.

El 27 de maig, el Barça tindrà l'oportunitat de conquistar la seva tercera Copa d'Europa i igualar així el seu rival a la final, el United, que ja té la triple corona. Dels homes de Pep Guardiola depèn que Roma, la capital italiana, segueixi sent la ciutat eterna o un altre destí absolutament oblidable per a l'afició barcelonista.

Guardiola: "Hem estat valents i hem tingut la dosi de fortuna necessària"

Pep Guardiola ha comentat que els seus homes havien estat "valents" i havien tingut "la dosi de fortuna necessària". Preguntat per l'actuació de l'àrbitre, Guardiola ha admès que comprenia la possible decepció del rival anglès: "Puc entendre que el Chelsea se senti decebut per la mediació de l'àrbitre. Jo no he vist els penals, diuen que n'hi ha hagut diversos, és possible però nosaltres intentem guanyar el partit i de crear ocasions, però no n'hem creat moltes". Ha abocat elogis sobre Iniesta, l'heroi del Barcelona i l'home que ha donat al club blaugrana el pas a la final de Roma: "Andrés representa molt, més enllà que és un noi extraordinari, un jugador d'un talent enorme que es queixa en la intimitat que no fa gols. Doncs ja està pagat per a l'eternitat. Molts jugadors es mereixen marcar aquest gol, Andrés, especialment. Estic molt content per ell".

Iniesta: "És un moment de l'hòstia"

El migcampista Andrés Iniesta, l'autor del gol que ha classificat, en el descompte, el Barcelona per a la final de la Copa d'Europa, ha resumit de forma molt gràfica el moment que ha viscut el conjunt blaugrana a Stamford Bridge. "M'alegro per la gent que ha vingut, pel que pateixen, pels que són a casa. És un moment de l'hòstia. Ens ho mereixem per tota la temporada", ha destacat el jugador manxec. Finalment, el blaugrana ha volgut destacar la fe del seu equip. "Fins que no xiula l'àrbitre, sempre cal creure", ha sentenciat l'heroi de Stamford Bridge.

"Estava escrit així", ha manifestat el blaugrana Samuel Eto'o al final del partit. Eto'o, gairebé en estat de xoc, ha justificat el seu escàs estat d'eufòria pel fet que l'equip "havia patit molt", però s'ha mostrat orgullós de la proposta del Barça durant tota aquesta Lliga de Campions. "El partit ha estat molt complicat, però l'important és que en qualsevol camp hem jugat amb el nostre estil. A vegades es pot perdre, però moltes vegades guanyem. Avui hem empatat i ja som a la final", ha conclòs.

Laporta: "El futbol ha estat just"

El president del Barça, Joan Laporta, creu que el gol "in extremis" d'Andrés Iniesta a Stamford Bridge, que ha classificat el conjunt blaugrana per a la final de la Copa d'Europa contra el Chelsea (1-1), ha estat "la sort de la justícia". "El futbol estima el futbol, i nosaltres hem fet una proposta de primer nivell. Hem anat a buscar la victòria en els dos partits de l'eliminatòria i era de justícia que fóssim a la final", ha manifestat. Laporta ha volgut felicitar els seus futbolistes, "per l'emoció i l'alegria que transmeten amb el seu joc", i no només ha destacat el gol d'Iniesta, sinó també el porter Víctor Valdés, "que també ens ha portat a Roma, perquè ha tornat a fer aturades determinants".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut