L'accident de Vettel dona la victòria a Hamilton a Hockenheim (Reuters)
Fórmula 1

Lewis Hamilton guanya un GP d'Alemanya caòtic després que Vettel, accidentat, quedés fora de joc

L'accident de l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari), quan encapçalava la prova després de 52 voltes, ha donat el triomf al circuit de Hockenheim a Lewis Hamilton, nou líder del Mundial, que ha remuntat des de la 14a posició

Francesc RosésActualitzat

Victòria magistral de Lewis Hamilton en un Gran Premi d'Alemanya que s'ha vist alterat per una pluja molt lleugera, de la qual el pilot anglès ha sabut treure partit amb un pilotatge excel·lent. Sebastian Vettel, que liderava la cursa, no ho ha sabut fer, ha comès una errada, ha tingut una sortida de pista i ha hagut d'abandonar. Hamilton ha tornat a recuperar el liderat del Mundial amb 17 punts d'avantatge sobre Sebastian Vettel, el gran perdedor de la cursa d'aquest diumenge.

La cursa s'ha decidit a 16 voltes del final, quan ha començat a ploure en alguns viratges del circuit. Hamilton, que havia sortit catorzè, havia fet una gran remuntada i havia posat els pneumàtics més tous en una sola aturada que ha fet molt tard. El pilot de Mercedes ha estat capaç d'aguantar el seu Mercedes sobre la pista mentre que Vettel, que ocupava el primer lloc, ha comès una errada i ha tingut una sortida de pista que l'ha enviat contra les tanques de protecció. La cursa ha hagut d'estar neutralitzada pel cotxe de seguretat, i quan ha marxat Hamilton ocupava el primer lloc davant el seu company Valtteri Bottas, a qui l'equip ha demanat que no el superés per defensar-lo d'un possible atac de Kimi Räikkönen, que ocupava el tercer lloc. La victòria ha estat, doncs, per al pilot anglès, que ha passat la línia d'arribada davant dels dos pilots finlandesos, i de Max Verstappen, que ha estat el quart classificat.

Carlos Sainz ha acabat dotzè després d'haver estat penalitzat amb deu segons per un avançament amb el cotxe de seguretat en pista, i Fernando Alonso s'ha retirat quan era catorzè, possiblement per poder canviar la caixa de canvis sense penalització en el pròxim Gran Premi d'Hongria. En la classificació del Mundial, Hamilton ha recuperat el primer lloc amb 17 punts d'avantatge sobre Vettel, gran derrotat en la cursa del seu país.

Un cop acabada la cursa, Lewis Hamilton ha estat cridat a declarar pels stewards. I és que en un moment del Gran Premi l'equip Mercedes primer ha dit al pilot britànic que entrés a boxes però han canviat d'opinió poc després. Això ha fet dubtar a Hamilton que ha trepitjat la línia que separa el circuit de boxes. La decisió final ha estat aplicar només una reprimenda al pilot i no una sanció de temps; per tant Hamilton resta com a guanyador del GP d'Alemanya.

 

Anar al contingut