Barça

L'absència de Bartomeu en el primer debat electoral deixa Freixa com a objectiu dels atacs de Laporta i Benedito

El mateix dia que ha començat el recompte de les signatures presentades pels precandidats a la presidència del Barça, s'ha fet el primer debat entre els que haurien passat el tall. Josep Maria Bartomeu, el que va presentar més firmes, no hi ha anat.

Daniel AlentoActualitzat

Aquest dilluns al migdia s'ha celebrat a la Universitat de Vic el primer debat entre els presidenciables del FC Barcelona amb una absència destacada, la de Josep Maria Bartomeu. Els altres 4 aspirants presents -Joan Laporta, Agustí Benedito, Toni Freixa i Marc Cornet (Seguiment FCB)- han criticat la incompareixença del candidat que va presentar més signatures de suport dels socis dissabte passat.

Organitzat pel diari "Nació Digital" i la plataforma Manifest Blaugrana, el debat s'ha estructurat al voltant de 4 punts: mesures de creixement econòmic, projectes patrimonials, concepte esportiu i dimensió social i governativa. Davant l'absència de l'últim president, Laporta i Bartomeu han optat per atacar Freixa per haver estat a la seva junta. En aquest sentit, l'altre expresident que vol tornar al càrrec ha qualificat en dues ocasions l'exportaveu de la junta del club de "submarí" de Bartomeu.

Acord respecte a Qatar

En el primer punt, Laporta ha demanat optimitzar al màxim els patrocinadors actuals, trobar-ne de nous i millorar els ingressos per la samarreta i els drets de televisió. Benedito creu que els ingressos s'han estancat els últims 2-3 anys, i la solució seria firmar nous contractes de pes. Freixa ha citat els ingressos, millors en aquests moments que en el 2010. El primer consens del debat ha arribat al voltant de la relació amb Qatar. Laporta, Benedito i Freixa s'hi han mostrat contraris.

Respecte als projectes patrimonials, Freixa ha estat un ferm defensor de l'Espai Barça i ha rebut les rèpliques de Laporta i Benedito, més interessats a fer millores en el Camp Nou per a la comoditat dels socis mentre no es fa un nou estadi. Benedito ha incidit també en un dels seus grans temes, un nou Palau Blaugrana. La preocupació de Marc Cornet en aquest aspecte ha estat la creació de la grada d'animació i com la situació de les llotges la pot afectar. El representant de Seguiment FCB també s'ha preguntat com es desplaçaran els seguidors del Barça B quan el Miniestadi es traslladi a la Ciutat Esportiva.

Seguiment FCB es deixa estimar

Pel que fa al tema esportiu, les aliances han variat. Joan Laporta ha presentat el seu projecte, molt centrat en grans noms com Abidal, Alexanko, Grimau o Esteller, mentre que Benedito i Freixa han reivindicat la importància del plantejament per sobre de les persones. Laporta ha reivindicat l'estil Barça per al primer equip seguint la línia que va marcar Johan Cruyff. La Masia ha estat un dels temes del debat. Benedito creu que "s'ha deixat de la mà de Déu", Freixa ha demanat convertir-la en "la nostra universitat de futbol" creant també una escola d'entrenadors i Laporta ha demanat treballar més amb el bàsquet base davant un excés de fitxatges.

En els temes socials Cornet ha reclamat la creació d'una grada d'animació i una agència de viatges pròpia del club. Els altres 3 presidenciables li han fet la cort acceptant les seves peticions, però marcant distàncies entre ells. Laporta ha criticat Freixa pel retorn dels violents a l'estadi i ha reivindicat que s'animi lliurament sense cap mena de directriu del club. Benedito s'ha afegit a les crítiques a Freixa i ha tret un nou tema: l'accés de nens a l'estadi. Freixa, per la seva banda, ha reivindicat un model de gestió allunyat del presidencialisme que diu ha viscut sota Laporta, Sandro Rosell i Bartomeu.

Sobre la implicació del club amb el procés polític que viu Catalunya, Laporta és el candidat que s'hi ha mostrat més implicat. L'expresident vol que el Barça tingui un compromís clar en aquest punt. Benedito, que s'ha declarat independentista, creu que la política ha de quedar fora del club. Per ell, el FC Barcelona ha d'acompanyar però no liderar en aquest camí. Freixa s'ha mostrat més diplomàtic, dient que el club ha d'estar al costat del país però sense ofendre ningú. L'últim punt d'acord entre els presidenciables ha arribat al final del debat, al voltant de la pèrdua de pes blaugrana en les institucions espanyoles i internacionals. Al voltant de les Penyes i la seva organització no hi ha hagut el mateix consens.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut