Futbol internacional

La xinesa Chan Yuen-ting, primera entrenadora que guanya una lliga amb un equip masculí

Amb 27 anys, el títol de lliga amb l'Eastern de Hong Kong l'ha tret de l'anonimat i l'ha portat fins al "Llibre Guinness dels rècords" perquè l'equip que ella dirigeix és masculí

Imma PedemonteActualitzat

Que una dona entreni un equip de futbol no és notícia. Que un equip de futbol masculí guanyi una lliga, tampoc. Però que coincideixin totes dues coses, sí que és notícia. La xinesa Chan Yuen-ting s'ha convertit en la primera entrenadora d'elit que guanya una Lliga dirigint un equip d'homes.

Té 27 anys i fa poques hores era una desconeguda. Es dedicava a entrenar el seu equip, l'Eastern, que participa a la Premier League de Hong Kong. El títol l'ha tret de l'anonimat i l'ha portat fins al "Llibre Guinness dels rècords" perquè l'equip que ella dirigeix és masculí.

"He fet història. Ningú es pensava que això podia passar a Hong Kong. Per això crec que he de donar les gràcies al club perquè ha cregut en mi i m'ha donat suport", confessa.

El títol es decidia entre el seu equip i el South China. Va guanyar l'Eastern per 2 a 1. Era la cinquena Premier League de la seva història, però la primera en els últims 21 anys. D'aquí el manteig dels seus jugadors per celebrar el títol.

Chan Yuen-ting va començar la seva feina al desembre del 2015, amb l'equip en segona posició, després que l'anterior entrenador va marxar a un club japonès. Ella era la seva assistent, li van oferir passar a primer pla i va dir que sí.

Però d'on li ve l'amor pel futbol? La seva fascinació per l'exfutbolista anglès David Beckham, el seu ídol i el mirall en un món dominat pels homes. Mai se li ha presentat l'oportunitat de ser jugadora, però està contenta d'entrenadora. I no es posa límits.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut