La Volta començarà el 19 de març a Calella i acabarà el 25 a Barcelona
Ciclisme

La Volta Ciclista a Catalunya defineix el recorregut complet de la 98a edició

La cursa, que començarà el 19 de març a Calella, tindrà tres etapes de muntanya i s'acabarà el 25 a Barcelona amb el tradicional final a Montjuïc

Actualitzat

Quan encara falten gairebé tres mesos per la seva disputa, la 98a edició de la Volta Ciclista a Catalunya ja té enllestit el recorregut de la prova, que, com en les últimes edicions, començarà a Calella, que serà principi i final de la primera etapa, el 19 de març, i s'acabarà a Barcelona el 25 de març.

La segona etapa començarà a Mataró i acabarà a Valls, i precedirà les tres etapes de muntanya. Hi haurà dues arribades consecutives en estacions d'esquí, la primera a Vallter 2000, en una etapa que començarà a Sant Cugat, i la segona a La Molina, amb inici a Llanars. Els ciclistes continuaran encara a les comarques de muntanya, amb l'etapa entre Llívia i Vielha.

La penúltima etapa anirà de la Vall d'Aran a Torrefarrera i l'última, com és habitual, tindrà com a escenari la muntanya de Montjuïc, que pot decidir la cursa si no arriba sentenciada.

L'organització de la Volta assegura que han aconseguit un recorregut molt equilibrat. Rubén Peris, president i director de la prova, destaca els punts clau d'aquesta edició en declaracions a Catalunya Ràdio.

"Per nosaltres l'última etapa és molt dura i emblemàtica i pujar diverses vegades al circuit de Montjuïc també fa mal a les cames. També és veritat que les etapes de muntanya poden ser, si no decisives, marcar una mica la selecció, però la nostra intenció com a organitzadors és que la Volta estigui oberta fins a l'últim moment."

Anar al contingut