Altímetre de la nova contrarellotge de la Volta 2017 (voltacatalunya.cat)
Ciclisme

La Volta a Catalunya del 2017 tindrà com a novetat una contrarellotge per equips a Banyoles

Es tractarà de la segona etapa de la ronda ciclista catalana i tindrà un recorregut de 41,300 quilòmetres al Pla de l'Estany, amb sortida i arribada a la capital de comarca

Ramon AngladaActualitzat

La Volta Ciclista a Catalunya ha presentat aquest dijous la principal novetat de la competició per a la pròxima edició. A l'Ajuntament de Banyoles s'ha presentat la que serà la segona etapa de la Volta del 2017. Es tracta d'una contrarellotge per equips de 41,300 quilòmetres que tindrà lloc per la comarca del Pla de l'Estany, amb sortida i arribada a Banyoles. L'acord ha estat firmat al consistori de la capital de la comarca entre diferents alcaldes del Pla de l'Estany i el director de la Volta, on han presentat els detalls d'aquesta nova etapa de la 97a edició de la competició ciclista.

Rubén Peris, director de la Volta, ha afirmat que "portàvem perseguint una etapa d'aquestes característiques i l'entorn del llac de Banyoles és ideal. A més, serà una de les més llargues contrarellotges dels últims anys". Tot i sortir i arribar a la capital del Pla de l'Estany, el recorregut passarà també per les poblacions de Vilavenut, Esponellà, Melianta i Porqueres.

El 2003 va ser el primer cop que a la Volta a Catalunya es va disputar una contrarellotge per equips, modalitat que es va repetir els dos anys següents i el 2007. Banyoles serà el 18è cop que acull una etapa de la competició, sent el 1927 la primera ocasió i el 2014 l'última.

Anar al contingut