Rugbi

La USAP se suma a la festa del rugbi català amb una gran victòria enfront del Tolosa (34-20)

La USAP de Perpinyà s'ha sumat a la festa del rugbi català a l'estadi Lluís Companys de Montjuïc amb una victòria enfront del Tolosa (34-20). En la cinquena jornada de la Lliga francesa Orange Top-14, els nord-catalans han jugat un gran partit per superar el Tolosa, campió a França les dues últimes temporades. A més, amb cinc assajos els de Perpinyà han sumat un punt més de bonificació ofensiva.

La USAP de Perpinyà s'ha sumat a la festa del rugbi català a l'estadi Lluís Companys de Montjuïc amb una victòria enfront del Tolosa (34-20). En la cinquena jornada de la Lliga francesa Orange Top-14, els nord-catalans han jugat un gran partit per superar el Tolosa, campió a França les dues últimes temporades. A més, amb cinc assajos els de Perpinyà han sumat un punt més de bonificació ofensiva.

Després d'un inici fluix de campionat (1 victòria i 3 derrotes), la USAP ha recuperat la millor versió amb una gran victòria davant el totpoderós Tolosa. I això que el partit no ha començat bé per als de Perpinyà, que han vist com en el primer minut de joc, els visitants s'avançaven amb un cop de càstig. En la jugada següent, amb una gran combinació ofensiva, la USAP ha transformat el primer assaig del matx, de Farid Sid. Un segon nou cop de càstig del Tolosa per a McAllister ha donat pas al primer cop de càstig transformat per James Hook. En dotze minuts, els aficionats han pogut gaudir d'aquest intens i boig començament de partit (8-6). La USAP ha agafat definitivament les regnes del duel amb un segon assaig de Bertrand Guiry i posterior transformació de Hook (min 23). El vendaval ofensiu i de bona defensa dels de Perpinyà ha continuat amb dos assajos més abans del descans, obra de Guillhem Guirado i Alasdair Strokosch (27-6, descans).

A la represa, un descuit de la defensa del Tolosa l'ha aprofitat Richard Haughton per fer el cinquè assaig, i posterior transformació de Hook (34-6). A partir d'aquí, el Tolosa ha sabut reaccionar i ha acabat escurçant les diferències amb dos assajos que no han impedit la victòria nord-catalana en un estadi Lluís Companys que ha registrat una entrada molt bona per viure aquest duel de gran rivalitat.

Al mateix escenari s'ha disputat després un partit amistós entre la selecció catalana contra Andorra, que ha acabat amb victòria de Catalunya per 20 a 17 i que ha posat el punt final a una jornada plena d'activitats i amb finalitats benèfiques.

Mor el xòfer de la USAP

Paul Okesene, xòfer de l'autocar de la USAP de Perpinyà, que ha dut els jugadors fins a l'estadi Lluís Companys de Barcelona, ha mort d'un atac de cor aquest dissabte a la tarda poc després d'arribar a Montjuïc. Els jugadors, però, no ho han sabut fins després del partit que els ha enfrontat amb el Tolosa a Barcelona. Okesene, nascut a Nova Zelanda però d'origen samoà, tenia 44 anys i havia sigut jugador de rugbi al Pia de Saint-Laurent i al Rivesaltes.