Rick Pitino durant la roda de premsa de divendres (Reuters)
Rick Pitino durant la roda de premsa de divendres (Reuters)
Bàsquet

La Universitat de Louisville de Rick Pitino, esquitxada en una investigació per servir-se de prostitutes al campus

El prestigiós entrenador universitari Rick Pitino, actual seleccionador de Puerto Rico, ha vist qüestionada la seva feina al capdavant de la Universitat de Louisville per la denúncia que un dels seus ajudants se servia de la prostitució com a eina per aconseguir jugadors

Daniel AlentoActualitzat

Un llibre publicat aquest divendres denuncia les pràctiques de l'equip de bàsquet de la Universitat de Louisville, els Cardinals, per aconseguir reclutar els millors jugadors acabats de sortit de l'Institut. Segons s'afirma a "Breaking Cardinal rules: Basketball and the Escort Queen" ("Trencant les regles dels Cardinals: Bàsquet i la reina de les prostitutes"), el director de fitxatges, Andre McGee, va contactar en diverses ocasions amb Katina Powell per llogar "strippers" i prostitutes que amenitzarien les visites dels futurs jugadors dels Cardinals.

Powell, de 43 anys, afirma en el llibre que les seves noies van participar en 22 festes entre els anys 2010 i 2014 celebrades al dormitori de l'equip al campus universitari, el Billy Minardi Hall (anomenat així en honor del cunyat i millor amic de l'entrenador Rick Pitino, mort durant l'atemptat terrorista de l'11 de setembre a Nova York). En aquestes celebracions hi haurien participat la mateixa Powell i tres de les seves filles entre d'altres dones, i n'haurien obtingut uns ingressos d'uns 10.000 dòlars. Els seus serveis els haurien gaudit els joves, o els seus familiars i acompanyants.

La Universitat de Louisville ha obert una investigació sobre el tema. El detall més revelador, però, va ser la roda de premsa del seu entrenador, Rick Pitino, la nit de divendres. El prestigiós entrenador, guanyador dues vegades del campionat universitari dels Estats Units (el 1996 amb Kentucky i el 2013 amb Louisville), es va mostrar molt trist per la notícia. Però no la va negar.

Fins i tot quan un periodista se li va adreçar amb les paraules "Ha mencionat que no creu que aquestes acusacions siguin certes", Pitino li va respondre: "Jo no he dit això". Això no demostra la veracitat de les acusacions, però augmenta els dubtes que puguin ser certes. Louisville es posiciona tan bé com pot de cara a una possible sanció de la NCAA. Pitino sí que va reconèixer que Mcgee li havia negat els fets per telèfon. El tècnic també va dir que havia parlat amb 15 persones de l'entorn de l'equip, i que ningú no en sabia res. Però no que l'hi haguessin negat.

Andre Mcgee va jugar 4 temporades a la Universitat de Louisville, entre els anys 2005 i 2009. La seva última temporada va ser el base titular dels Cardinals. Després de jugar una temporada com a professional a Alemanya, va tornar a la Universitat com un dels auxiliars de Pitino fins que l'any 2012 va ser triat com a director de fitxatges. Per a la temporada que ve havia fet el salt com a entrenador ajudant de la Universitat de Missouri-Kansas City, que en aquests moments l'ha suspès de feina a l'espera dels resultats de la investigació. L'NCAA ha de prendre una decisió.

Anar al contingut