Florentino Pérez, president del Reial Madrid, en una imatge recent (EFE)
Florentino Pérez, president del Reial Madrid, en una imatge recent (EFE)
Futbol

La Unió Europea obligarà el Reial Madrid a tornar divuit milions d'euros a l'Ajuntament de Madrid

L'organisme europeu considera que el club va rebre una sèrie d'ajudes del seu ajuntament que no li pertocaven. I ara obliga l'entitat que presideix Florentino Pérez ha tornar els beneficis

Actualitzat

Segons publica el Financial Times, la Unió Europea obligarà el Reial Madrid a tornar a l'Ajuntament de la capital espanyola 18,4 milions d'euros que va rebre en ajudes. Així ho anunciarà aquest dilluns, segons les informacions del rotatiu anglès, la Comissària Europea de Competència, Margrethe Vestager.

Per Brussel·les, el club blanc s'hauria beneficiat d'acords amb l'Auntament de Madrid que l'han afavorit en diverses permutes de terrenys, i ara l'obligarà a tornar els beneficis, que l'organisme europeu considera il·lícits.

La Comissió Europea va començar a investigar el 2013 set clubs espanyols, entre ells els avals de 86 milions d'euros que va rebre el València, de 18 l'Hèrcules i de 14 l'Elx, concedits per l'Institut Valencià de Finances.

De retruc pot rebre el Barça

A Europa tampoc no agrada l'estatus del FC Barcelona, el mateix que el del Reial Madrid, l'Athletic Club de Bilbao i l'Osasuna, els únics que encara no s'han vist obligats a convertir-se en societats anònimes. La CE demanarà que deixin de tributar al 25%, com fins ara, per passar a pagar el 30% que paguen les societats anònimes esportives des del 1990.

Anar al contingut