Futbol internacional

La UEFA obre un expedient a Dimitri Tarasov per mostrar una samarreta amb la cara de Vladímir Putin

El migcampista del Lokomitiv de Moscou Dimitri Tarasov va mostrar una samarreta amb cara del president rus al final del partit de l'Europa League contra el Fenerbahçe, a Istanbul

Actualitzat

La UEFA ha obert un expedient disciplinari al migcampista del Lokomitiv de Moscou Dimitri Tarasov, que va mostrar una samarreta amb cara del president rus Vladimir Putin al final del partit de l'Europa League contra el Fenerbahçe a Istanbul i que va acabar amb victòria local per 2 a 0. Segons la reglamentació vigent els jugadors no poden lluir roba que mostri missatges polítics, religiosos, missatges personals, comunicats o imatges, pel que podria ser sancionat.

El mateix Lokomotiv va anunciar aquest dimecres que sancionarà el futbolista, després de titllar de "inadequada" i "perjudicial per al club" l'acció del jugador i ha subratllat que el futbolista no va informar a ningú dels seus plans, de manera que no es va poder fer res per impedir l'incident.

A l'acabar el partit amb el Fenerbahçe, corresponent a l'anada dels setzens de final de la Lliga Europa, Tarasov es va treure la samarreta per ensenyar una samarreta amb la imatge de Putin vestit de militar i la llegenda "El president més cortès". La frase al·ludeix a l'eufemisme "gent cortès" emprat per les autoritats russes per assenyalar als militars russos sense distintius que es van fer amb les instal·lacions estratègiques de la península ucraïnesa de Crimea abans de la seva annexió.

El jugador, de 28 anys, va explicar que el seu gest va ser una mostra de suport a Putin. "És el meu president. El respecto i vaig decidir mostrar que sempre estic amb ell i disposat a donar-li suport. A la samarreta estava escrit tot el que volia dir", va explicar.

El Comitè de Disciplina de la UEFA, així mateix, ha obert expedient al Fenerbahçe per problemes en els accessos de l'estadi. El cas serà abordat pel Comitè d'Ètica i Disciplina de la UEFA el proper 17 de març. Les relacions entre Rússia i Túrquia són tenses després que un avió rus va ser abatut per l'exèrcit turc el novembre passat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut