Futbol

La UEFA obre expedient disciplinari a Pep Guardiola per lluir una samarreta de suport al periodista Jorge "Topo" López

L'entrenador del Bayern va lluir una samarreta amb el lema #JusticiaparaTopo durant la roda de premsa prèvia al partit de tornada dels quarts de final contra el Porto a l'Allianz Arena

Pep Guardiola, durant la roda de premsa prèvia al partit contra el Porto (EFE)

La UEFA ha obert expedient disciplinari a l'entrenador del Bayern Munic, Pep Guardiola, per comparèixer dilluns amb una samarreta amb la llegenda #JusticiaparaTopo, en la roda de premsa prèvia al partit de tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions, que va disputar el seu equip contra el Porto.

Segons informa la UEFA, a Guardiola se li obre expedient per un "incident de naturalesa no esportiva", segons l'article 11 (2) (c). El tècnic català va fer la roda de premsa amb una samarreta en suport a la causa defensada per la família del periodista argentí Jorge "Topo" López, mort durant el Mundial del Brasil, quan el taxi en què viatjava va ser envestit per un automòbil robat per uns delinqüents als quals perseguia la policia brasilera.

La UEFA ha obert, així mateix, expedient disciplinari a l'entrenador del Porto, Julen Lopetegui, que va ser expulsat durant el partit dels quarts de final que va disputar el seu equip contra el Bayern a l'Allianz Arena de Munic i que va finalitzar amb victòria bavaresa per 6-1, d'acord a l'article 60 del reglament. La Comissió de Control, Ètica i Disciplina es reunirà per tractar aquestes qüestions el pròxim 21 de maig, segons precisa la UEFA.