Lliga de Campions

La UEFA obre expedient al Barça per la massiva presència d'estelades a la final de la Champions a Berlín

Segons ha pogut confirmar TV3, el club blaugrana s'ha mostrat consternat per aquesta decisió i presentarà al·legacions abans de la reunió de la Comissió de Disciplina de la UEFA que es farà el 23 de juliol

David CarballoActualitzat

La UEFA ha obert un expedient al Barça per la massiva presència d'estelades a la final de la Lliga de Campions a Berlín, segons ha avançat el diari "Público" i ha pogut confirmar TV3 de fonts del club blaugrana.

En l'informe elaborat per l'advocada ucraïnesa Anna Bordiugova, es recull la "presència massiva" d'estelades i els càntics constants favorables a la independència des de la grada ocupada pels aficionats del Barça. El club blaugrana s'ha mostrat consternat i absolutament sorprès per aquesta decisió i presentarà al·legacions, el termini s'acaba el 15 de juliol, i abans de la reunió de la Comissió de Disciplina de la UEFA que es farà el 23 de juliol.

Segons aquesta mateixa informació, en aquesta reunió, es podria decidir una possible sanció, que podria anar des d'una multa de 60.000 euros fins al tancament parcial d'una grada del Camp Nou en el primer partit de la pròxima edició de la Champions.

Es dóna el cas que a l'informe del delegat de la UEFA en aquell partit, l'holandès Harry M. Been, es destacava l'"excel·lent comportament" dels aficionats del Barça, així com que a la grada blaugrana no es van utilitzar artefactes de pirotècnia i els càntics de la seva afició "no van ser discriminatoris". Per aquest motiu, el club demanarà l'arxivament de la denúncia feta per la delegada ucraïnesa, que va elaborar el seu informe d'acord amb les informacions recollides per la transmissió seguida per televisió i no presencialment.

El Reial Madrid va ser sancionat en el seu dia per la UEFA amb el tancament d'una grada del Santiago Bernabéu per crits racistes d'un sector d'aficionats durant un partit de la màxima competició europea.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut