Lliga de Campions

La UEFA obre expedient a Busquets, que es podria perdre la final de Wembley, per insults racistes cap a Marcelo

La UEFA ha obert un procediment disciplinari contra el migcampista del Barça Sergio Busquets, que està acusat d'haver violat l'article 11 bis del reglament disciplinari de la UEFA dirigint insults racistes cap al jugador del Reial Madrid Marcelo en l'anada de les semifinals de la Champions League. Segons explica la nota de la UEFA, "les actuacions s'han iniciat sobre la base de les proves aportades pel Reial Madrid (vídeo i la declaració del club i el jugador)". El comitè de control i disciplina de la UEFA tractarà el cas el diumenge 15 de maig i la decisió es comunicarà al club el dilluns 16 de maig. El Barça ja ha comunicat que presentarà al·legacions.

Actualitzat
Perilla la presència de Sergio Busquets a la final de Wembley. El comitè de control i disciplina de la UEFA ha decidit estudiar la denúncia presentada pel Reial Madrid al·legant insults racistes de Busquets a Marcelo en el partit d'anada de les semifinals de la Lliga de Campions. Inicialment, la UEFA va desestimar la denúncia del Madrid, però després del recurs presentat pel club blanc al comitè d'apel·lació, el cas s'ha reobert, i la UEFA ha comunicat al Barça que presenti al·legacions abans de diumenge. Si es considera provat que Busquets va insultar Marcelo, la sanció podria arribar fins als cinc partits de suspensió, i per tant Busquets no podria jugar la final del dia 28 a Wembley. La decisió se sabrà dilluns.

El Barça al·legarà

El Barça ja ha comunicat que presentarà al·legacions a fi i efecte d'evitar una sanció a Busquets. Aquesta és la nota que ha fet pública el club blaugrana:

"El F. C. Barcelona presentarà al·legacions davant la UEFA després que el club ha rebut la comunicació de l'informe emès per l'inspector disciplinari d'aquest organisme, Jean-Samuel Leuba, en què considera que Sergio Busquets es va adreçar al jugador del Reial Madrid Marcelo mitjançant un insult racista durant el partit d'anada de les semifinals de la Champions. L'inspector disciplinari de la UEFA proposa que per part del comitè de control i disciplina de la UEFA s'obri expedient sancionador i demana la imposició d'una sanció de cinc partits de suspensió."

La versió de Busquets: "Mucho morro"

El portaveu de la junta del Barcelona, Toni Freixa, ha explicat que Sergio Busquets no va ofendre Marcelo en l'episodi que estudia la UEFA, sinó que es va dirigir a ell amb la següent frase: "Mucho morro". "Ens hem de posar seriosos ara. Estem davant el mateix inspector que va demanar un partit més contra Iniesta. Sorprèn molt que aquest inspector es basi en el material probatori que presenta el Madrid, al qual la UEFA ja va denegar instruir un expedient fa setmanes contra vuit jugadors nostres", ha assenyalat el directiu blaugrana. "És insòlit el que està fent aquest inspector de la UEFA", ha dit el portaveu del Barça, qui ha explicat que el Madrid, per denunciar que Busquets li va dir "mono" a Marcelo, aporta una prova pericial d'un expert en lectura de llavis amb un títol expedit per una associació d'"amics d'un col·lectiu de sords", ha precisat. "El nostre jugador ens ha dit que les acusacions són falses i no el va insultar. I que li va dir 'mucho morro'", ha afegit el representant del Barça.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut