Rugbi

La UE Santboiana es fa forta a casa amb un triomf contra el Gernika (37-23)

La Unió Esportiva Santboiana ha sumat la tercera victòria consecutiva de la temporada en derrotar al Baldiri Aleu el Gernika per 37-23. L'equip dirigit per Lewis Williams s'ha imposat amb contundència a un dels conjunts més potents de la Divisió d'honor i que afrontava el matx com a líder i únic imbatut de la categoria. A més, els catalans han aconseguit sumar un bonus ofensiu gràcies a l'anotació de quatre marques i se situen segons de la classificació amb 15 punts, a dos del nou líder, el CR La Vila de Madrid.

L'objectiu de la Santboiana a principi de temporada era convertir el Baldiri Aleu en un fortí i de mica en mica el conjunt català ho està aconseguint. Els homes de Lewis Williams han completat un partit molt seriós, en defensa i, sobretot, en atac, que els ha permès dur la iniciativa del joc i imposar-se a un dels equips més potents del campionat.

La Santboiana ha dut el pes des del principi, dominant les principals facetes del joc i buscant amb intensitat la línia de marca del Gernika. Al descans, s'ha arribat amb un contundent 20 a 6 a favor dels catalans, un resultat que feia justícia al millor joc dels locals.

Bonus ofensiu

A la represa ha continuat el domini local, malgrat que a la Santboiana li ha costat més esforç trobar la línia de marca visitant. Després d'un cop de càstig transformat pels catalans, ha arribat la primera marca de la Santboiana al segon temps, obra de Richmond, que ha culminat un atac llampec per l'eix que ha sorprès la defensa del Gernika (30-9, minut 56).
Amb aquesta diferència a l'electrònic, els locals s'han relaxat una mica, i això ho ha aprofitat el conjunt basc per escurçar distàncies, amb una marca centrada a l'hora de partit (30-16). A partir d'aquest moment, el Gernika ha intentat trobar la línia de marca de la Santboiana, però els locals s'han mostrat molt segurs en defensa, i gràcies al bon treball en equip els catalans han pogut malmetre qualsevol acció atacant. I així fins al minut 79, quan en una bona acció ofensiva dels de Sant Boi, Àlex Palomo ha anotat el quart assaig del partit pels locals, que significava un bonus ofensiu.

Als visitants només els ha quedat temps per anotar una última marca al descompte, gràcies a un atac de rauxa, que amb la posterior transformació ha significat el 37 a 23 definitiu. La Santboiana ha sumat d'aquesta manera la tercera victòria a la Lliga en quatre jornades i puja fins a la segona plaça de la classificació.