Rodrigo (València) i James (R. Madrid), en un duel de la passada temporada (Reuters)
Futbol

La UE insta el govern espanyol a cobrar una multa de 18 milions d'euros al Reial Madrid i una de 20 al València

La resolució de la Unió Europea, que commina el govern a fer efectiva la sanció en el termini de quatre mesos, afecta a més l'Hèrcules (18 milions d'euros) i l'Elx (14)

Actualitzat

La Unió Europea ha instat el govern espanyol a cobrar en un termini de quatre mesos les multes que es va imposar al Reial Madrid (18 milions), el València, (20) l'Hèrcules (18) i l'Elx (14) per haver rebut finançament per part dels organismes públics de manera il·legal, d'acord amb els preceptes comunitaris.

El Reial Madrid ha de fer front a una multa de 18,4 milions més els interessos que se'n desprenen, en concret per haver rebut ajudes de l'Ajuntament de Madrid en la requalificació d'uns terrenys, quan Alberto Ruiz Gallardón era l'alcalde de la ciutat, i que van acabar permetent la remodelació del nou Santiago Bernabéu.

També hi ha tres clubs del País Valencià implicats en la resolució de la UE, en el seu cas per haver estat avalats per la Generalitat Valenciana en diversos préstecs. Són el mateix València, que haurà de fer front a una sanció de 20 milions d'euros, l'Elx (14) i l'Hércules (18).

El mateix document deixa a criteri del govern espanyol establir si el Reial Madrid, el Barça, l'Athletic i l'Osasuna van obtenir un estalvi fiscal irregular pel fet de no ser societats anònimes esportives.

 

Anar al contingut