Tenis

La txeca Petra Kvitova guanya el seu primer Masters femení de tenis després de derrotar Azarenka (7-5, 4-6 i 6-3)

La txeca Petra Kvitova ha guanyat el Masters femení de tenis celebrat a Istanbul. La jugadora txeca ha fet valer el seu millor rànquing, tercera del món, per derrotar Azarenka. Amb un parcial de cinc jocs a zero al primer set, Kvitova ha començat a manar el duel, però Azarenka ha reaccionat i Kvitova ha patit per sumar la primera mànega per 7 a 5. En el segon parcial, la bielorussa Victoria Azarenka ha pujat el nivell de joc i ha empatat la final. Quan semblava que la tònica d'igualtat es mantindria en el tercer i definitiu set, Kvitova s'ha col·locat novament al capdavant amb un contundent 4 a 1, que la seva rival ja no ha pogut remuntar. La jugadora txeca assoleix d'aquesta mantera el seu primer Masters. La tenista, de 21 anys, es col·loca amb aquest triomf com la segona millor jugadora de l'any i succeeix la belga Kim Clijsters.

En altres tornejos del cap de setmana, i en categoria masculina, el francès Jo-Wilfred Tsonga ha derrotat l'argentí Juan Ignacio Del Potro (6-7 (5), 6-3 i 6-4) a la final del torneig de Viena. És el seu setè títol. A San Petersburg, Marin Cilic ha guanyat el seu sisè títol de la carrera en derrotar el serbi Janko Tipsarevic per 6-3, 3-6 i 6-2.

Aquest diumenge comença la primera ronda del torneig, un ATP 500 equivalent al torneig de Barcelona, en la qual destaquen els partits Ferrer-Verdasco, Montañés-Monfils i Granollers-Dolgopolov. En la fase prèvia, Albert Ramos ha perdut contra l'eslovac Martin Klizan i Pere Riba s'ha retirat per lesió quan perdia amb el canadenc Vasek Pospisil per 6-0 i 2 a 1.