Vela

La Sydney-Hobart dóna el tret de sortida amb 97 embarcacions participants, una d'elles catalana

Una de les cites tradicionals de Sant Esteve és la Sydney-Hobart, una regata amb 65 anys d'història que està considerada la travessia oceànica més dura del món. N'hi ha, de fet, que la coneixen com la "regata de l'infern". Són 628 milles nàutiques plenes de riscos i forts temporals. Entre les 97 embarcacions que participen en aquesta edició n'hi ha una de catalana, el "Charisma", del Club Natació Barcelona, amb Manuel Doreste com a patró.

Actualitzat
Aquest dissabte ha començat l'edició número 65 de la tradicional Sidney-Hobart amb un total de 97 embarcacions. Totes han sortit puntualment a la una, hora local, des de Sidney. I en les primeres hores de navegació, la neozelandesa "Alfa Romeo" s'ha col·locat al capdavant de la classificació general. La pluja i el vent han estat protagonistes en aquestes primeres milles nàutiques de trajecte. De fet, tres embarcacions ja s'han vist obligades a abandonar la travessia.

La Sydney-Hobart és terreny reservat per a les grans embarcacions: els coneguts Maxis, de 100 peus, són els grans reis d'aquesta competició. Des de l'inici s'ha destacat l'"Alfa Romeo" neozelandesa, que encara ara és el líder de la regata. La segona posició és per a tot un clàssic, el "Wild Oats", l'embarcació que ha guanyat les quatre darreres edicions de la prova i que aquest any torna a ser favorita. L'altre perseguidor del líder és el "Leopard" britànic.

De moment arriben bones notícies de l'única embarcació catalana que participa a la regata. El "Charisma", del Reial Club Nàutic Barcelona, es troba en la 43a posició de la general, però en la tercera de la seva categoria. L'objectiu, completar el total de 628 milles nàutiques d'aquesta cita, considerada la travessia oceànica més dura del món.
Anar al contingut