La selecció nord-americana demostra el seu potencial exhibint-se davant l'Spar Citylift Girona

El combinat nord-americà ha mantingut la seva llarguíssima ratxa de partits sense perdre davant les gironines.

Daniel AlentoActualitzat

La selecció femenina de bàsquet dels Estats Units ha derrotat l'Spar Citylift Girona per 52 a 84, en un partit amistós de la gira del combinat dels EUA per preparar els Jocs Olímpics de Rio de l'estiu vinent. El domini sota les cistelles i el ritme ràpid de joc de les nord-americanes han estat impossibles de contrarestar per l'equip català.

Només 9 jugadores nord-americanes s'han vestit de curt. Les absències de les jugadores que estan disputant les finals de la WNBA i la sanció a la pivot Brittney Griner per violència de gènere són les causes d'aquest fet. Les gironines, per la seva banda, tampoc estaven al 100% físicament després del seu triomf de dissabte davant el Cadí La Seu a la lliga espanyola.

El combinat ianqui ha manat en el marcador en tot moment. En el primer quart, una reacció conduïda per Chelsea Gray i Artemis Spanou ha permès les gironines mantenir un marcador més o menys igualat durant alguns minuts abans de cedir un desavantatge de 10 punts. En el segon quart, uns minuts estel·lars de l'aler pivot Candance Parker ha trencat definitivament el matx. Al descans, el resultat era un claríssim 25 a 46.

En el tercer quart, l'equip gironí ha augmentat la intensitat en defensa. Això no li ha servit per reduir distàncies, però sí per evitar que es fessin escandaloses. L'entesa entre les interiors Parker i Elena Delle Donne minimitzava la feina de les locals per tancar aquests 10 minuts amb un resultat de 39 a 64. En els últims 10 minuts, les jugadores que dirigeix Geno Auriemma han tornat a prémer l'accelerador per tancar el matx amb la seva màxima diferència, 32 punts.