La selecció catalana de futbol femení s'imposa amb comoditat a Galícia en un amistós a Pontevedra (0-5)

Les catalanes han demostrat la qualitat del seu joc contra una selecció gallega que ha estat incapaç de marcar a casa vuit anys després de no jugar. Carol Férez, Alèxia Putelles, Olga García, amb un doblet, i Eva Llamas han estat les golejadores.

La selecció catalana femenina ha exhibit la seva superioritat en el partit amistós que ha disputat contra Galícia a Pontevedra i s'ha imposat amb una golejada per 0-5.

Les noies de Natàlia Arroyo han dominat des del començament l'enfrontament al Municipal A Lomba de Vilagarcía de Arousa contra la selecció de Galícia, amb la qual feia 8 anys que no jugaven cap partit. Un seguit de baixes en les files gallegues els ha impedit sortir al terreny de joc amb un bloc amb garanties per competir contra l'equip català, favorit de la disputa i que des de l'inici s'ha mostrat clar dominador.

L'any 2014, l'Absoluta Femenina es va desplaçar fins a Barakaldo per disputar el primer partit de Nadal fora de Catalunya. L'any passat, el Miniestadi va acollir la tornada d'aquest duel i aquest any les noies de Natàlia Arroyo han viatjat fins a Pontevedra.

Durant els primers vuit minuts de la primera part, Carol Férez (4') i Alèxia Putelles (8')  han inaugurat el marcador al Municipal A Lomba. Les noies de la selecció gallega s'han tancat per evitar el joc ofensiu de les catalanes, però no han pogut evitar les seves qualitats i que marquessin fàcilment els següents dos gols (Olga Garcia 26' i 38') abans d'acabar la primera part, on ha dominat Catalunya tant el joc com el marcador.

La segona part el conjunt gallec ha començat amb més ganes d'atacar evitant durant els primers quinze minuts de joc que les catalanes tinguessin alguna oportunitat de xut a porteria. Aquesta fortalesa s'ha anat debilitant i les noies de Natàlia Arroyo han imposant el seu joc i al minut 67 Eva Llamas ha marcat el cinquè i definitiu que ha sentenciat el partit.

Dimecres, la selecció masculina s'enfrontarà a Montivilli contra Tunísia. El partit es podrà veure per TV3 a les 18.30.