Jocs Olímpics

La saltadora xinesa Chen Ruolin anuncia que es retira amb només 23 anys

Considerada una de les millors saltadores de trampolí de la història, va començar als 11 anys a l'equip nacional xinès, però una lesió de coll ha frenat la seva carrera
Ramon Anglada

Chen Ruolin, dreta, va guanyar l'or en el salt de 10 metres amb la seva companya Liu Huixia, esquerra, a Rio (Reuters)

La saltadora de trampolí xinesa Chen Ruolin, considerada una de les millors de la història amb cinc ors olímpics i sis mundials, ha anunciat aquest dijous la seva retirada amb tan sols 23 anys, segons ha informat el diari oficial "China Daily". La decisió l'ha pres per una lesió al coll que li fa impossible seguir competint.

La saltadora, amb ors a Pequín 2008, Londres 2012 i Rio 2016, ha anunciat que plega al seu compte personal de Weibo, l'equivalent xinès a Twitter, i ha argumentat que li és impossible una recuperació total dels problemes al coll. "Sento no poder seguir saltant a causa de la lesió perquè el trampolí m'ha donat molt, m'ha fet millor persona", s'ha lamentat la xinesa.

Chen Ruolin ha format part de l'equip nacional xinès des dels 11 anys i, des de llavors, ha conseguit tants ors amb trampolí de tres metres com en la plataforma de 10, on ha sigut la gran dominadora mundial durant una dècada també en salts sincronitzats en parella. Però les lesions han frenat aquesta apoteòsica carrera: des dels Jocs de Londres el 2012, la saltadora va començar a veure reduït el seu rendiment en els formats individuals, però va continuar penjant-se ors en les competicions en parella.