Futbol internacional

La RFEF nega les acusacions dels jugadors de Malta i defensa l'honestedat dels futbolistes espanyols

La Federació Espanyola es reserva la possibilitat d'emprendre accions judicials per les acusacions que surten al reportatge del programa "Fiebre Maldini" on alguns jugadors maltesos insinuen que els futbolistes espanyols anaven dopats i que els van drogar durant del famós Espanya-Malta de 1983 que va acabar 12 a 1.

Actualitzat

La Federació Espanyola de Futbol ha emès aquest dimecres al matí un comunicat en què defensa l'honestedat dels jugadors espanyols i es reserva la possibilitat d'emprendre accions judicials per les acusacions que surten al reportatge del programa "Fiebre Maldini", en què alguns jugadors maltesos insinuen que els futbolistes espanyols anaven dopats i que els van drogar durant el famós Espanya-Malta, que va acabar amb el resultat de 12 a 1 i del qual avui es compleixen 35 anys.

"Aquestes afirmacions són rotundament falses. No tenen el més mínim fonament i són totalment extemporànies", ha assegurat la RFEF després que algun futbolista de Malta que va disputar la trobada mostrés recentment sospites que els espanyols van poder haver consumit esteroides i que fins i tot ells mateixos van ser drogats amb llimones.

La polèmica de l'Espanya-Malta 35 anys després

El 21 de desembre del 1983, la selecció espanyola de futbol va guanyar Malta per 12 a 1 i va aconseguir la classificació per a l'Eurocopa del 1984. És un dels partits més recordats de la història del futbol espanyol. Espanya necessitava guanyar per 11 gols de diferència.

El programa Fiebre Maldini de Movistar Plus ha emès un reportatge amb motiu dels 35 anys del famós partit. En aquest reportatge, alguns jugadors de Malta asseguren que tot el que va envoltar el partit va ser molt estrany i insinuen que els van arribar a drogar.

Espanya havia de guanyar per 11 gols de diferència la feble de Malta per poder ser a l'Eurocopa del 1984. Els maltesos venien de perdre per 5 gols contra Holanda i no s'hi jugaven res. Malta jugava el seu segon partit en tres dies. Els maldecaps dels maltesos van començar ben aviat, per culpa del temps, van arribar tot just el dia abans del partit i no dos dies abans. A l'arribada a Sevilla, amb molt de retard, no van poder entrenar-se de nit perquè no hi havia al camp l'encarregat de la llum. També es queixen de l'hotel en què van ser allotjats, sense restaurant, i de la pressió dels aficionats que envoltaven l'hotel fins a l'hora del partit. Però la revelació més important és que, segons el seleccionador, Víctor Sherry, a la mitja part del partit, quan només perdien 3-1 van rebre una visita inquietant al vestidor.

El testimoni de tres jugadors i del mateix seleccionador apunta que es van trobar malament a la segona part, que estaven marejats. Segons aquests testimonis, a més els jugadors espanyols van prendre alguna cosa a la mitja part i ho van notar perquè tenien escuma a la boca i necessitaven hidratar-se constantment. Símptomes segons apunten, que havien pres alguna substància prohibida.

Tot això es va afegir al cansament que portaven a sobre, estaven esgotats, i a l'actuació de l'àrbitre, que no deixava que es perdés ni un segon de partit.

José Antonio Camacho, que jugava amb Espanya, se'n riu d'aquestes revelacions: "Estan demostrant que tenen molt poca categoria esportiva. Hem passat tota classe de controls i mai ha passat res. Això de l'escuma a la boca em sembla una exageració. Jo com no sé què són els esteroides ni quin efecte provoquen, però a certes edats es diuen coses que no són la realitat i això és el que estan fent"

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut