Esports

La revista "Time" dedica la portada a Oscar Pistorius sota el titular "Man, Superman, Gunman"

L'atleta sud-africà Oscar Pistorius protagonitza la pròxima portada de la revista "Time" sota el titular "Man, Superman, Gunman" ("Home, Superhome, Pistoler") després que el 14 de febrer passat matés presumptament a trets la seva nòvia.

Actualitzat
L'atleta sud-africà Oscar Pistorius protagonitza la pròxima portada de la revista "Time" sota el titular "Man, Superman, Gunman" (Home, Superhome, Pistoler") després que el 14 de febrer passat matés presumptament a trets la seva nòvia.

La revista aborda el cas en un article titulat "Pistorius i la cultura de la violència a Sud-àfrica" i l'emmarca dins d'un context de violència generada pels conflictes racials i la desigualtat en aquest país. "Una nació, la reconciliació racial encara és avui considerada com un exemple per al món està, en realitat, cada vegada més perillosament fragmentada per la delinqüència", afirma "Time".

A la imatge de portada, Pistorius, de 26 anys, apareix amb el tors nu i les cames de pròtesis de carboni, la forma li ha valgut el sobrenom de "Blade Runner", en referència al títol de la pel·lícula del mateix nom de Ridley Scott.

A través de dades i altres casos violents, la prestigiosa publicació intenta explicar com els sud-africans prenen la justícia pel seu compte en no poder confiar en l'Estat. Segons "Time", Pistorius va ser l'"última esperança" de Sud-àfrica, un país que "revela la seva realitat amb el crim i els seus somnis amb l'esport".

Després de matar a trets la seva nòvia, la model de 29 anys Reeva Steenkamp, Pistorius va ser acusat per la fiscalia d'assassinat premeditat, encara que l'atleta, que va disparar a través de la porta tancada del bany, assegura que creia que estava disparant a un intrús.

Oscar Pistorius, que tornarà a comparèixer davant el tribunal el pròxim 4 de juny, va fer història el mes d'agost passat a Londres en esdevenir el primer corredor amb les dues cames amputades a participar en uns Jocs Olímpics.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut