Fórmula 1

La pretemporada del Mundial de Fórmula 1 del 2008 comença aquest dimarts a Montmeló

Els preparatius dels equips per a la pròxima edició del Campionat del Món de Fórmula 1 arrencaran aquest dimarts al Circuit de Catalunya, on es duran a terme tres jornades d'entrenaments que serviran, a més, per perfilar la configuració d'algunes escuderies i per acabar de decidir els pilots titulars de cada equip. Les sessions estaran marcades per l'absència de Fernando Alonso, ara per ara sense volant pel 2008, i la presència de l'heptacampió alemany Michael Schumacher, que provarà el nou monoplaça de Ferrari.

Actualitzat

Schumacher, retirat el 2006 de la F1, tornarà a pilotar, dimarts i dimecres, un Ferrari a Montmeló. Schumi, que ha continuat permanentment vinculat a Ferrari aquesta temporada, amb el seu assessorament i presència en moltes de les curss del Mundial, pretén aportar la seva experiència en la conducció amb monoplaces sense control de tracció de sortida ni ajuda electrònica.

Roldán Rodríguez, prova amb Force India

Force India, amb els antics xassís Spyker F8-VII amb motor Ferrari, provarà a Montmeló el primer dia -dimarts- amb Roldán Rodríguez i l'holandès Giedo van der Garde, que seran substituïts les dues últimes jornades per Adrian Sutil, Christian Klien, piloto de proves d'Honda, i l'italià Vitantonio Liuzzi, que el 2006 va competir amb Toro Rosso. Rodríguez, que el 2007 va participar en el campionat GP2, afronta els tests amb la intenció de mostrar les seves dots per convertir-se l'any que ve en pilot titular, fet que té gairebé garantit. 

De la Rosa, amb McLaren

McLaren-Mercedes estarà representat els tres dies de tests pels seus dos pilots provadors: el català Pedro de la Rosa i el britànic Gary Paffett. Lewis Hamilton, actual subcampió del món, no hi participarà. De la Rosa pugna per convertir-se en el company del pilot protegit de Ron Dennis. El barceloní no es rendeix i està convençut que reuneix les condicions ideals per ser el segon pilot titular de l'equip en substitució d'Alonso.

Els "pretendents" d'Alonso

Renault ha convocat el finlandès Heikki Kovalainen, que encara no sap exactament en quin equip podria córrer el 2008, ja que la rumorologia el col·loca fins i tot com el pròxim company de Hamilton a McLaren, en cas que Alonso arribi a la marca del rombe.

L'escuderia Red Bull Racing, un altre dels hipotètics destins de l'asturià, provarà al pilot indi Karun Chandhok, mentre que el seu equip filial, Toro Rosso, començarà a treballar amb el francès Sébastien Bourdais, guanyador per quart any consecutiu de les Champ Car World Series.

BMW Sauber, Williams, Toyota i Super Aguri no han anunciat quins seran els seus pilots en els tests al Circuit de Catalunya. El primer compta amb el polonès Robert Kubica i l'alemany Nick Heidfeld, mentre que el segon té Nico Rosberg i el japonès Kazuki Nakajima. Toyota, de moment, té com a únic pilot a l'italià Jarno Trulli i encara busca un altre pilot després de la marxa de Ralf Schumacher.

Anar al contingut