Pilota d'Or

La premsa espanyola veu mans negres a la Pilota d'Or i Catalunya ho celebra com un èxit del planter blaugrana

"Bajón de Oro". Així expressa el diari "Marca" el seu desinflament pels premis atorgats a Lionel Messi, com a millor jugador del món, i a José Mourihno, com a millor entrenador. Mentre que a la premsa catalana les sensacions són ben diferents. Tot i que ha sorprès el nom del guanyador, ho valoren com una recompensa a la feina ben feta del Futbol Club Barcelona. A la resta d'Espanya, en canvi, ho interpreten com una segona bufetada a la selecció espanyola. "L'or va ser per a Messi i el desengany per a Espanya", diu el diari "As".

Actualitzat
I és que fora de Catalunya, el fet de deixar fora Vicente del Bosque com a millor tècnic s'ho han pres com una traïció més que Blatter ha fet al Mundial: "Li va negar el Mundial 2018 i ara deixa sense guardó Xavi, Iniesta i Del Bosque", diu el mitjà.

"L'Or és per a Messi i la glòria per al Barça", valora el diari "Sport", que transmet el sentiment més comú dels barcelonistes, tot i que reconeix també que Xavi hauria estat el preferit per molts. La trajectòria futbolística de l'egarenc i aquest últim any brillant eren motius suficients perquè Xavi pugés al lloc més alt, però no ha pogut ser, superar Messi, de només 23 anys, és més complicat que guanyar un Mundial. Precisament "El Mundo Deportivo" remarca que Messi l'ha guanyat per segon cop amb només 23 anys.  El "9 esportiu" destaca que Messi guanya la Pilota d'Or més blaugrana.

"Haver guanyat el Mundial encara seria millor", diu Messi a la revista "France Football". I és que ell segurament sap que, fins ara, ha estat un requisit gairebé imprescindible que un jugador ha hagut de tenir en el seu palmarès per ser el millor del món. Només Hristo Stòitxkov i Johan Cruyff havien estat l'excepció fins al moment, però ara també s'hi afegeix Messi. El mateix jugador segueix somiant i no es conforma amb el que té, sens dubte, una actitud d'autèntic campió.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut