Madrid

Un clàssic Madrid-Barça blindat i sense incidents malgrat l'amenaça jihadista

S'han desplegat 1.200 agents de policia, sis vegades més del que és habitual

RedaccióActualitzat

Partit d'alt risc. El clàssic Madrid-Barça d'aquest dissabte es veu esquitxat pel terror jihadista. Les autoritats han optat per no suspendre el partit en no haver-hi cap amenaça concreta, però han desplegat un dispositiu de seguretat mai vist en un clàssic.

La policia ha multiplicat la seva presència per sis. Hi ha 1.100 agents de Policia Nacional desplegats i 122 més de la Policia Local. Entre els efectius hi ha membres del Tedax, policia muntada, gossos, helicòpters i fins i tot franctiradors al sostre de l'estadi. A més, el Reial Madrid ha contractat 1.400 agents de seguretat privada.

 

Tots els agents actuen coordinadament des de primera hora del matí de dissabte. La policia ha desplegat furgonetes, prohibit l'aparcament i tallat carrers.

Tres hores abans han començat els controls de seguretat per accedir a l'entorn de l'estadi. Els aficionats han pogut accedir al camp excepcionalment dues hores abans de l'inici del partit, mitja hora abans del que és habitual. Ho han fet després de passar tres cordons de seguretat.

 

Hi ha hagut registres per a tothom i això ha provocat algunes cues. S'han registrat totes les bosses i motxilles. En aquest cas, no s'ha prohibit portar-ne.

 

La policia ha revisat el clavegueram de la zona més propera a l'estadi. Equips dels serveis municipals han desmuntat les papereres de la zona.

 

 

Els agents ha establert un perímetre de seguretat de 150 metres al voltant del BernabéuHi ha desplegats també vuitanta treballadors del Samur i seixanta de la Creu Roja.

Rajoy, per demostrar normalitat

El president del govern espanyol, que aquest dissabte al matí ha estat a Barcelona, ha assistit al partit per demostrar normalitat. Mariano Rajoy no acostuma a anar a aquests partits.

 

El Barça vola envoltat de seguretat

El Barça ha canviat la seva rutina per les mesures de seguretat. L'expedició blaugrana acostuma a viatjar el dia abans d'un partit que es juga abans de les vuit del vespre. Aquest dissabte, però, l'equip ha volat aquest matí i ha aterrat cap al migdia a Madrid.

L'expedició està envoltada de fortes mesures de seguretat, moltes més del que és habitual.

Mesures extraordinàries per al Barça-Roma

El Barça ja ha anunciat que al Camp Nou hi haurà mesures de seguretat extraordinàries de cara al partit de Champions League de dimarts contra la Roma.

No es permetrà l'accés amb motxilles, maletes o ronyoneres, i tampoc es podrà aparcar al perímetre del Camp Nou a partit de les 8 del matí del mateix dimarts.

El club també ha recomanat als aficionats arribar amb prou temps a l'estadi per poder agilitzar l'entrada. Aquestes mesures arriben després d'una reunió que van mantenir dimecres els Mossos d'Esquadra i el FC Barcelona.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut